Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soluția simplă pentru vaccinarea seniorilor vulnerabili din mediul rural

Newsweek
batrana sat tara femeie

Vaccinarea seniorilor din mediul rural progresează cu dificultate, iar persoanele vulnerabile riscă să fie ignorate, atrage atenția Dan Voiculescu, într-o postare pe blog.

Vezi și: REPLICĂ acidă a lui Alexandru Rafila pentru Florin Cîțu: 'Eu nu mă simt analfabet, cu atât mai puțin în raport cu dl prim-ministru'

„O știre publicată de Reuters în 30 martie, preluată ulterior și pe alte câteva site-uri, prezintă situația dramatică a bătrânilor din mediul rural, care nu se pot vaccina împotriva Covid-19 deși au dreptul și își doresc să o facă”, scrie Dan Voiculescu.

O măsură simplă ar duce la rezolvarea acestei probleme, însă este nevoie de o strânsă colaborare între autoritățile centrale și cele locale.

„în locul nesfârșitelor polemici politice, miniștrii de la Sănătate și de la Muncă și Protecție Socială, în colaborare cu autoritățile locale, și-ar putea asuma oficial obligația de a garanta fiecărui senior din mediul rural șansa reală de a se vaccina – fiind contactați individual și transportați, la cerere, către centrele de vaccinare – cel mai târziu până la 1 iunie”, propune Dan Voiculescu.

Astfel de măsuri transparente și eficiente ar contribui semnificativ la întărirea legitimității actualei guvernări, mai spune profesorul Dan Voiculescu.

„Acționând eficient și transparent, în beneficiul propriilor cetățeni, Guvernul își poate consolida legitimitatea de a lua și măsuri mai puțin populare. Pentru a accepta inclusiv necesitatea anumitor restricții, românii au nevoie de exemple concrete de responsabilitate și solidaritate din partea celor care îi conduc”, subliniază Dan Voiculescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.