Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj: 40% din investitorii cripto instituționali intenționează în viitorul apropiat să își mărească expunerea pe criptomonede

zf.ro
bitcoin criptomonede

Peste 80% dintre investitorii instituționali chestionați care au investit deja în active digitale se așteaptă să își mărească expunerea.

Un nou sondaj sugerează că directorii de fonduri speculative, administratorii de avere și investitorii instituționali care dețin deja active criptografice intenționează să își mărească deținerile.

Sondajul, realizat de fondul criptografic Nickel Digital Asset Management din Londra, a dezvăluit că 82% din cei 100 de investitori și administratori de avere chestionați se așteaptă să își mărească expunerea la activele digitale până în 2023.

Cercetarea, efectuată online în mai și iunie și partajată cu Cointelegraph, a studiat 50 de administratori de avere și 50 de investitori instituționali cu expunere prealabilă la activele criptografice din SUA, Marea Britanie, Franța, Germania și EAU.

Patru din zece, sau 40%, au declarat că își vor „mări dramatic deținerile”, doar 7% declarând că intenționează să își reducă expunerea și doar 1% intenționează să vândă întreaga lor participație.

Cu toate acestea, Nickel a afirmat că, în majoritatea cazurilor, investitorii instituționali cu dețineri criptografice au niveluri foarte mici de expunere, deoarece „mulți tocmai au testat pe piață pentru a vedea cum funcționează”.

Sondajul a arătat că principalul motiv dat pentru a investi mai mult în active digitale este perspectivele de creștere a capitalului pe termen lung, potrivit 58% dintre respondenți. Chiar și cu scăderea masivă a pieței, bitcoin a înregistrat încă 18% în acest an, iar Ethereum a crescut cu 215% de la 1 ianuarie.

Aproximativ 38% dintre cei chestionați au afirmat că o anumită expunere la activele criptografice le-a conferit mai multă încredere în clasa de active, în timp ce 37% au menționat mai multe companii și manageri de fond care investesc în active criptografice ca motiv pentru a investi în continuare.

Cofondatorul și CEO-ul Nickel Digital, Anatoly Crachilov, a comentat că încrederea în clasa de active este în creștere și se așteaptă ca tendința să continue, adăugând:

„Analiza noastră de la începutul lunii iunie a acestui an a arătat că 19 companii listate cu o plafon de piață de peste 1 trilion de dolari investiseră în Bitcoin în jur de 6,5 miliarde de dolari, după ce inițial cheltuiau 4,3 miliarde de dolari cumpărând criptomoneda.

Citește și Goldman Sachs: popularitatea criptomonedei Ethereum ar putea depăși capitalizarea de piață a Bitcoin în curând

După cum a raportat Cointelegraph luna trecută, un sondaj realizat de firma de investiții britanică AJ Bell's a arătat că mai mulți oameni au cumpărat active criptografice decât produse de economii legate de acțiuni în ultimul an.

Un sondaj MasterCard din mai a arătat că patru din zece persoane intenționează să utilizeze criptomoneda pentru plăți în anul următor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.