Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ - Cifre DEZASTRUOASE pentru opoziție: PSD SPULBERĂ tot în Parlament

Actuala situație politică este una mai atipică pentru România, care se obișnuise ca opoziția să fie mereu la un pas de a dărâma majoritatea și de a prelua guvernarea. În prezent, opoziția formată din PNL, USR și PMP pare a nu avea nicio șansă să dărâme coaliția PSD-ALDE, iar asta se întâmplă în ajunul unei moțiuni de cenzură.

CONSULTAȚI AICI TOT SONDAJUL AVANGARDE

Conform unui sondaj Avangarde, impotența opoziției s-a transmis și către electorat. 49% dintre cei chestionați susțin că PSD este cel mai activ grup parlamentar, 9% PNL, 6% ALDE, 3% USR și doar 1% PMP. La această întrebare, 39% dintre repondenți nu știu sau nu răspund.

content-image

Această percepție se răsfrânge și în capitolul: ”Din punctul dvs de vedere, care dintre următoarele partide este cel mai capabil să conducă țara?”. 31% consideră că PSD este potrivit, doar 13% PNL, 18% consideră că ar trebui să conducă alt partid, în timp ce PMP și USR se află sub marja de eroare.

O adevărată lovitură pentru USR vine la întrebarea ”Din punctul dvs de vedere, care dintre următoarelepartide este cel mai apropiat de tineri?”. 25% consideră că PSD este cel mai apropiat, doar 8% consideră că USR și 12% creditează PNL drept cel mai apropiat partid de tineri.

În aceste condiții, nu este deloc surprinzător faptul că PSD se menține la un scor uriaș, în ciuda conflictelor interne, a problemelor penale sau a scandalurilor din interiorul coaliției de guvernare. Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSD ar câștiga cu 44%, în timp ce liberalii ar lua 26%. ALDE s-a ridicat serios după alegeri și a ajuns la 11%.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.