Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ - Cum văd bulgarii războiul din Ucraina

stirileprotv.ro
Bulgaria steag

Majoritatea bulgarilor văd războiul din Ucraina ca pe o ameninţare pentru Bulgaria şi UE, arată un sondaj prezentat miercuri de Comisia Europeană, notează BTA citată de Agerpres.

Aproximativ 68% dintre respondenţi consideră că războiul început de Rusia reprezintă o ameninţare pentru Bulgaria, în timp ce 26% nu sunt de acord cu acest lucru. Aproximativ 70% cred că invazia din Ucraina este o ameninţare şi pentru UE (22% nu sunt de acord).

Un total de 53% dintre bulgari (şi 81% dintre cetăţenii UE) cred că sprijinul Europei pentru Ucraina are ca scop protejarea valorilor europene.

Opiniile respondenţilor din Bulgaria sunt împărţite atunci când este vorba de a răspunde dacă susţin sau nu acţiunile UE ca răspuns la război (45% le susţin şi 45% nu). Între timp, 59% dintre toţi cetăţenii europeni susţin aceste acţiuni.

Majoritatea europenilor susţin acţiunile guvernelor lor centrale legate de război. Doar 34% dintre bulgari sunt de acord cu acţiunile guvernului lor, în timp ce 57% nu sunt de acord.

Majoritatea bulgarilor şi cetăţenilor UE susţin ideea implementării unei politici europene comune de apărare (67% şi, respectiv 81%), de consolidare a acţiunilor comune (73% şi, respectiv 85%) şi de creştere a cheltuielilor pentru apărare (54% şi, respectiv 73%).

Aproximativ 80% dintre europeni susţin sancţiunile împotriva Rusiei şi furnizarea de arme Ucrainei, în timp ce în Bulgaria acest număr este mult mai mic (44%). Sprijinul pentru blocarea accesului la mass-media ruse variază de la 70% în rândul cetăţenilor UE şi 33% în Bulgaria.

Proporţia care susţine intenţia UE de a pune capăt dependenţei de combustibilii fosili din Rusia este de 61% în Bulgaria şi 87% în UE. Majoritatea respondenţilor, atât din Bulgaria, cât şi din UE, susţin reducerea importurilor, măsurile de eficienţă energetică şi creşterea ponderii energiei regenerabile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.