Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ CURS - Cum au ieșit partidele și prezidențiabilii, după cazul Caracal: cine este cel mai afectat

sondaj

Un sondaj realizat de CURS măsoară pentru prima dată impactul cazului de la Caracal asupra societății românești și asupra mediului politic. 90% dintre români consideră că autoritățile au acționat greșit în acest caz, dar furia societății se îndreaptă și către mediul politic.

Citește și: SONDAJ CURS - Românii au urmărit în masă cazul Caracal: pe cine consideră vinovați de tragedie

Întrebați cum consideră că au acționat instituțiile în cazul Caracal, 65% dintre români consideră că Ministerul de Interne a acționat foarte rău. De asemenea, 95% dintre români dau vina pe polițiștii din Caracal și 92% îi consideră vinovați pe cei de la Poliția Județean Olt. În malaxor a intrat și STS, indicat drept vinovat de către 92% dintre români.

În ceea ce privește oamenii politici, 59% dintre români consideră că premierul Viorica Dăncilă/PSD au acționat foarte rău. De asemenea, 57% dintre români consideră că președintele Klaus Iohannis a acționat foarte rău. În egală proporție, 18% dintre români consideră că Dăncilă și Iohannis au acționat bine.

De asemenea, 49% dintre români consideră că PNL a acționat foarte rău, în timp ce 47% consideră că USR-PLUS au acționat foarte rău.

content-image

Sondajul a fost realizat în perioada 9 august-19 august, pe un eșantion de 1500 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-2,5% la un nivel de încredere de 95%. Metoda de culegere a datelor: față-în-față, la domiciliul respondenților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.