Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ CURS Situația intenției de vot în septembrie 2018. SURPRIZELE care apar pe regiuni istorice și diferențele urban/rural (INFOGRAFIC)

CURS
ffff

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a realizat un sondaj de opinie de tip Omnibus, în perioada 20 septembrie - 1 octombrie.  Iată în exclusivitate defalcarea datelor pe regiuni istorice precum și pe medii de rezidență (rural/urban). Datele la nivel național le puteți citi aici.

Citește și: SURSE - Călin Popescu Tăriceanu amenință cu ruperea coaliției: Dragnea merge pe gheață subțire

PSD domină autoritar în Muntenia (50%), urmat de PNL (20%) și ALDE (9%). USR, partid lansat în București, are numai 4%.

În Moldova, în schimb, PSD are numai 34%, cu 10% mai puțin decât a avut partidul în valul trecut al studiului. Asta se întâmplă pe fondul unei prestații foarte bune a Pro România, dar și USR (probabil în zona Iași). PNL are 21% și ALDE 9%.

În Transilvania PSD și PNL sunt la o distanță nesemnificativă statistic (26% și respectiv 24%). Urmează UDMR și Mișcarea România Împreună, care are în continuare baza electorală în Ardeal (vezi aici). Urmează USR și ALDE cu 9 și 8%.content-image

Atât PSD cât și PNL sunt mai populare la sate decât la orașe, chiar dacă diferențele sunt la limita marjei de eroare. Astfel PSD are o intenție de vot 3% mai mare în mediul rural decât cel urban (39% față de 36%) iar PNL cu 4% (24% față de 20%). ALDE, în schimb, este cel mai urban partid având o intenție de vot de 11% mediul urban față de doar 6% în mediul rural.

Comisia de la Veneția MĂCELĂREȘTE Codul Penal și Codul de Procedură Penală: criticile punctuale ale experților

content-image

Conform casetei tehnice, studiul CURS a fost efectuat pe un eșantion de 1067 de persoane și are o abatere statistică tolerată de maxim 3% la un interval de încredere de 95%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.