Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ de coșmar în Marea Britanie: cetățenii susțin un Brexit prin 'orice mijloace'

Brexit

Majoritatea cetățenilor britanici consideră că prim-ministrul Boris Johnson trebuie să scoată Marea Britanie din Uniunea Europeană „prin orice mijloace”, chiar dacă acest lucru implică suspendarea Parlamentului, conform unui sondaj publicat de Daily Telegraph.

SONDAJ CURS - Iohannis și PNL domină topul. Bătălie mare pentru accederea în turul II. Cum stau partidele și care este mulțumirea față de președinte și premier

Conform sondajului, realizat de ComRes, 54% dintre respondenți sunt de acord cu fraza: „Boris Johnson trebuie să livreze Brexit prin orice mijloace, inclusiv suspendarea Parlamentului, pentru a preveni oprirea Brexitului de către parlamentari”.

46% dintre cei 1.645 de respondenți nu au fost de acord cu fraza respectivă.

Același sondaj a relevat faptul că popularitatea Partidului Conservator a crescut cu șase procente, până la 31%. Partidul Laburist a obținut susținerea a 27% dintre cei 1.783 respondenți.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat în mai multe rânduri că Marea Britanie va ieși din Blocul comunitar la 31 octombrie, cu sau fără o înțelegere, și le-a transmis celorlalți lideri europeni că alte discuții nu vor avea niciun rost decât dacă aceștia vor fi dispuși să renunțe la acordul negociat cu Theresa May.

Comisia Europeană a reiterat în urmă cu o săptămână faptul că este dispusă să discute cu Marea Britanie despre Brexit în următoarele săptămâni, deoarece speră să evite scenariul ieșirii Marii Britanii din Blocul comunitar fără un acord, dar nu ia în calcul renegocierea prevederilor actuale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.