Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ - Efectul Udrea asupra încrederii în instituţii. + Tendinţe aşteptate şi neaşteptate

sondaj

Evenimentele din justiţie şi de pe scena politică au efecte asupra încrederii românilor în instituţii. Potrivit celui mai recent barometru INSCOP Research cel mai mult a avut de pierdut SRI, ca urmare a acuzaţiilor lansare de Elena Udrea.

Dintre instituţiile politice, Preşedinţia continuă să câştige în încrederea românilor, ajungând la 51,4%, faţă de 43,9% în decembrie 2014 şi 17,8% în octombrie 2014. La polul opus, Parlamentul şi partidele politice sunt în cădere liberă la capitolul încredere.

Dintre instituţiile executive, doar DNA creşte în încredere, în vreme ce SRI a scăzut cu aproape 4% faţă de luna decembrie. Primele locuri sunt în continuare ocupate de Armată şi Jandarmerie, în uşoară scădere.

La capitolul instituţii sociale, creşteri importante în încredere au avut Biserica, universităţile şi presa.

Sondajul a fost realizat în perioada 5-10 februarie 2015. Volumul eşantionului a fost de 1.065 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de +/- 3%, la un grad de încredere de 95%. Tipul eşantionului: multi-stratificat, probabilistic. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor. Chestionarele au fost aplicate în 40 de judeţe şi Municipiul Bucureşti, într-un total de 79 de localităţi (oraşe mari, oraşe medii, oraşe mici, comune, sate). Eşantionul a fost validat pe baza datelor oficiale ale Recesământului populaţiei din 2011.

content-image

Cercetarea a fost realizată la comanda ziarului „Adevărul

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.