Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj: Erodare a popularităţii Partidului Libertăţii, de extremă dreapta, din Austria

toonpool.com
alegeri austria

Avansul Partidului Libertăţii, de extremă dreapta, în sondajele de opinie faţă de social-democraţi în Austria a scăzut în cadrul marjei de eroare, după mai mult de un an de dominare în contextul crizei migraţiei în Europa, potrivit unor sondaje de opinie recente, relatează Reuters.

Cel mai nou sondaj, efectuat de institutul Market pentru ziarul Der Standard şi publicat luni, are rezultate similare cu cele ale altor sondaje recente, plasând Partidul Libertăţii (FPO) la o cotă de 30%, social-democraţii (SPO) - la 29% şi partenerul de coaliţie al SPO, Partidul Popular Austriac (OVP) - la 20%.

Citește și: Angela Merkel, AMENINȚĂRI FĂRĂ PRECEDENT la adresa Turciei: Ce vrea să le facă oficialilor

Această schimbare este o nouă lovitură pentru partidul anti-imigraţie FPO, după ce candidatul său a pierdut anul trecut, la limită, competiţia prezidenţială. Partidul a sperat să profite de valul populist după votul Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană.

Schimbările în ceea ce priveşte sprijinul pentru partidele de extremă dreapta sunt monitorizate îndeaproape în Europa. Partidul anti-islam şi anti-UE al politicianului olandez Geert Wilders s-a clasat pe locul al doilea în alegerile de săptămâna trecută, în timp ce preşedinta Frontului Naţional din Franţa, Marine Le Pen, este cotată cu şanse să ajungă în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale ce va avea loc în mai.

Potrivit rezultatelor sondajelor de opinie, guvernul de coaliţie (de centru) - sau cel puţin partidul SPO al cancelarului social-democrat Christian Kern - câştigă tot mai mult sprijin cu un nou program de politici care vizează erodarea susţinerii pentru FPO, care include interzicerea purtării vălului islamic de către femeile musulmane, precum şi o serie de măsuri privind securitatea, anunță Agerpres.

Următoarele alegeri parlamentare urmează să aibă loc în toamna anului 2018, dar disputele constante între partidele din coaliţie au determinat mai mulţi alegători să vadă guvernul ca fiind ineficient şi au condus la speculaţii că acesta se va prăbuşi, ceea ce ar determina alegeri anticipate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.