Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ Obama este cel mai slab președinte

basescu obama



Conform sondajului realizat de Universitatea Quinnipiac, 33% dintre persoanele chestionate l-au desemnat pe actualul lider democrat de la Casa Albă drept cel mai slab preşedinte american dintre cei 12 care s-au succedat în ultimii 70 de ani, în timp ce 28% au aceeaşi părere despre predecesorul său, democratul George W. Bush.

În schimb, 35% dintre persoanele intervievate cred că republicanul Ronald Reagan (preşedinte în perioada 1981-1989) a fost cel mai bun lider dintre toţi cei pe care i-au avut Statele Unite după anul 1945. El este urmat la mare distanţă de Bill Clinton, preferat de 18% dintre participanţii la sondaj, şi de preşedintele asasinat în anul 1963, John F.Kennedy, cotat cu 15%.

Sondajul mai relevă că numai 13% dintre americani îl consideră pe Richard Nixon cel mai slab preşedinte, deşi acesta a fost nevoit să demisioneze în anul 1974 în urma scandalului Watergate, şi doar 8% îl plasează în acest top al opiniilor negative pe Jimmy Carter, al cărui unic mandat dintre anii 1981 şi 1985 este adesea criticat.

În mod tradiţional, preşedinţii americani sunt ţinta a numeroase critici atunci când sunt încă în funcţie, dar ei sunt reevaluaţi de electorat după plecarea de la Casa Albă. Este cazul lui George W. Bush, devenit foarte nepopular la sfârşitul celui de-al doilea mandat, dar care şi-a mai îmbunătăţit această cotă ulterior. Alţii, precum Bill Clinton, şi-au păstrat popularitatea până în ultimele zile petrecute în Biroul Oval şi au continuat să fie apreciaţi în perioada următoare.

Pe de altă parte, acelaşi sondaj mai arată că 54% dintre cei chestionaţi acuză Administraţia Obama de incompetenţă, o părere opusă fiind emisă de 44%. În plus, numai 40% aprobă modul în care această administraţie gestionează economia şi doar 37% au o părere bună despre gestiunea politicii externe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.