Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ telefonic IMAS - Klaus Iohannis DEFILEAZĂ la prezidențiale: alianța USR-PLUS furnizează surpriza

Un sondaj realizat de IMAS, la comanda Europa FM, arată că președintele Klaus Iohannis ar avea cele mai mari șanse să câștige alegerile prezidențiale, din această toamnă. În schimb, la partide, alianța USR-PLUS ar câștiga alegerile parlamentare, secondată de PNL și pe locul trei s-ar regăsi PSD.

Citește și: Un inginer chimist dinamitează cazul Caracal: 'Ceea ce văd că se vehiculează în spațiul public sunt niște aiureli, niște baliverne'

Se constată o ușoară scădere față de iunie, când Klaus Iohannis era cotat cu 42,4%. Oricum, actualul șef al statului rămâne favorit pentru un nou mandat. Deocamdată, următorul clasat ar fi ales de 13,8% – este vorba despre Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, în scădere față de iunie, când era cotat cu 15,5%. Al treilea clasat, potrivit Barometrului Europa FM, este Victor Ponta, liderul Pro România, cu 12, 9%, față de 14 procente în iunie, informează Europa FM.

Pe locul 4 – Dacian Cioloș, cu 10,4% intenții de vot, față de peste 12 procente în urmă cu o lună. Al cincilea clasat ar fi liderul USR, Dan Barna, cu 9,4%, în ascensiune – față de 5,3% cât avea în urmă cu o lună în același sondaj. Urmează, clasată pe locul 6, Viorica Dăncilă, cu 7,5%, care avea în iunie 6,7%. Cu 2,8% este cotat liderul PMP, Eugen Tomac și cu 1,5% liderul UDMR, Kelemen Hunor.

content-image

În ceea ce privește alegerile parlamentare, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, alianța USR PLUS ar obține 27,4%, urmată de PNL cu 25,5% și de PSD cu 19,4%.

content-image

Pentru acest studiu, realizat prin telefon în perioada 15 iulie – 2 august, au fost intervievate 1010 persoane cu vârsta peste 18 ani. Eroarea de eșantionare – plus minus 3,1%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.