Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj INCENDIAR după un scandal monstru - IMM-urile nu susțin măsurile lui Teodorovici: 'S-a greșit mult și în sectorul bancar'

www.promtmedia.ro
sondaj

Patru din zece IMM-uri susțin supraimpozitarea băncilor, arată un sondaj realizat de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) și prezentat de luni, conform Mediafax.

Florin Jianu, președintele CNIPMMR, a menționat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că sunt „destul de mulți IMM-iști”, „din cauza rupturii din economia românească” dintre bănci și companii.

Tăriceanu schimbă discursul: 'Parlamentul European este un partener cheie în cooperarea la nivelul UE'

„Cu toate acestea, au înțeles (antreprenorii - n.red.) că această supraimpozitare îi va afecta”, a subliniat Jianu.

Mai exact, la întrebarea „Susțineți suprataxarea băncilor”, 61,3% din respondenți au răspuns negativ, iar 38,7% au declarat că susțin suprataxarea băncilor.

„S-a greșit mult și în sectorul bancar și-acum suferim cu toții de această taxă”, a completat Jianu.

De asemenea, cei mai mulți IMM-iști nu susțin suprataxarea companiilor din telecom și din energie.

„Șapte din zece nu susțin supraimpozitarea companiilor din energie, pentru că suprataxarea din energie se va vedea în prețul pentru fiecare consumator, cel mai probabil pentru IMM-uri. Siguranța energetică a României ar trebui dusă la nivelul CSAT. (...) Cred că este rolul președintelui și al factorilor decidenți să ducă discuția în CSAT”, a spus Florin Jianu, președintele CNIPMMR, luni, într-o conferință de presă.

Acesta a susținut că potrivit datelor sale, capacitatea de import de energie este de 2.000 MWh, fiind perioade în care s-a ajuns la 1.800 - 1.600 MWh.

În plus, șase din zece reprezentanți ai IMM-urilor nu susțin suprataxarea din telecom, pentru că aceste companii au anunțat că vor transfera costurile către clienți, conform președintelului CNIPMMR.

Mai exact, la întrebarea „Susțineți suprataxarea companiilor din energie”, 70,3% din respondenți au răspuns negativ și 29,7% pozitiv, iar la întrebarea „Susțineți suprataxarea companiilor din telecomunicaţii”, 66,2% din respondenți au răspuns negativ și 33,8% pozitiv.

Drept consecințe ale supraimpozitării companiilor din energie, IMM-urile au menționat, întrebarea permițând un răspuns multiplu: 78,70% că aceste companii se vor transfera costurile către clienți (persoane fizice și juridice); 54% reducerea investițiilor și diminuarea unor activități economice; 48% au evidențiat creșterea încasărilor la bugetul de stat.

IMM-urile au trecut printre efectele supraimpozitării companiilor din telecom, răspunsul putând fi multiplu: transferarea costurilor către clienți (persoane fizice și juridice) - 75% din respondenți; creșterea încasărilor la bugetul de stat - 50%; reducerea investițiilor și diminuarea unor activități economice - 47,20%.

Suprataxarea celor două tipuri de companii a fost introdusă de la începutul acestui an prin OUG nr. 114/2018.

CNIPMMR a realizat Testul IMM privind măsurile recent adoptate (suprataxare a băncilor, a companiilor din energie şi telecomunicaţii, creșterea salariului minim și limitarea activităţilor zilierilor), sub forma unui sondaj on-line, aplicat pe site-ul www.cnipmmr.ro, pe portalul www.immromania.ro, precum şi la nivelul membrilor CNIPMMR, în perioada 10-17 ianuarie 2019, la care au fost 387 de respondenți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.