Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj îngrijorător în Marea Britanie: Englezii vor să iasă din UE

brexit

Campania pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană printr-un referendum la 23 iunie a înregistrat un avans de 4 puncte procentuale, potrivit unui sondaj online ORB pentru ziarul The Independent publicat vineri, relatează Reuters.

Sondajul ORB (Opinion Research Business, o agenţie independentă de sondaje cu sediul la Londra, n.r.), realizat în perioada 24-25 februarie, arată că sprijinul pentru campania "out" a crescut la 52% de la 48% luna trecută, în timp ce pentru campania "in" a scăzut la 48% de la 52% cu o lună în urmă. "Începând de luna trecută, am văzut o schimbare de opinie faţă de Brexit", a declarat Johnny Heald, director executiv la ORB International, într-un email.

Primarul Londrei Boris Johnson l-a sfidat pe premierul David Cameron weekendul trecut şi a declarat că va face campanie pentru ieşirea din UE, dar 60% dintre respondenţii sondajului ORB au afirmat că decizia lui Johnson nu le-a schimbat intenţiile de vot asupra apartenenţei la bloc. 26% au spus că decizia lui Johnson i-a făcut "cel mai probabil" să voteze pentru ieşire. Jumătate dintre respondenţi sunt de acord că economia este o problemă mai mare decât imigraţia atunci când trebuie să decidă cum să voteze asupra apartenenţei la UE, în timp ce 37% nu sunt de acord.

Sondajul ORB a fost efectuat online pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional de 2.014 adulţi în Anglia, Scoţia şi Ţara Galilor. Lira sterlină britanică a căzut vineri la minimul ultimilor şapte ani faţă de dolarul american, pe fondul unei posibile ieşiri din UE şi perspectivelor contrastante pentru creşterea economică în Marea Britanie şi Statele Unite, adaugă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.