Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj intern PNL - Klaus Iohannis ia 35% în cea mai dificilă competiție din turul I. PSD este sub 30%

stiri.botosani.ro
iohannis-orban

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat luni seară, la Digi24, că potrivit sondajelor interne realizate de partid la finalul anului trecut, președintele Klaus Iohannis obține în primul tur al alegerilor prezidențiale un scor de minimum 35%

„Klaus Iohannis beneficiază de o încredere foarte mare, de o susținere foarte puternică și de o intenție de vot foarte clară. Noi am făcut sondaje de opinie, am măsurat mai multe variante de candidaturi, mai multe ipostaze. În cea mai dificilă competiție, cu cei mai mulți candidați introduși, Klaus Iohannis beneficiază de un scor de minimum 35%”, a spus Orban.

Potrivit acestuia, „normal și firesc” ar fi ca fostul premier Dacian Cioloș să nu candideze.

„L-am măsurat pe dl Cioloș. Am facut mai multe variante de analize și pornind de la cota de incredere si intentia de vot pe care o are, parerea mea este ca nu va candida. Normal si firec ar fi din partea lui Ciolos, propus premier de Iohannis, sa sprijine candidatura lui Iohannis”, a declarat liderul PNL.

Orban a adăugat că PNL și PSD ar fi umăr la umăr.

„PNL azi e între 26 si 28 la sută. PSD este sub 30%, cam așa, în jurul pragului de 28-30 la sută. PSD e într-o prăbușire, clar, trendul este descendent. În ianuarie 2017, pe sondajele de opinie PSD avea 54-55%, PNL avea 16-17%, azi suntem aproape la egalitate”, a indicat șeful PNL.

El a spus că PNL nu și-a fixat un scor de îndeplinit la europarlamentare, ținta partidului fiind „să scoatem cel mai bun scor posibil pe care îl putem scoate în condițiile date”.

Întrebat dacă vrea ca PNL să depășească PSD la europarlamentare, Orban a răspuns: „Hă, hă, ar fi ideal să câștigăm alegerile, m-aș bucura enorm și chiar ne batem să atingem un scor cât mai bun, cât mai aproape de potențialul PNL”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.