Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj IRES: Cum este văzută Rusia în România

ires

64% din români cred că relaţiile României cu Rusia sunt mai proaste în prezent faţă de perioada de dinainte de 1989. În același timp, 56% cred că Rusia este o amenințare pentru securitatea lumii, în timp ce 58% cred că este o amenințare pentru siguranța Europei. 58% dintre români consideră că Rusia este o amenințare la adresa securității României.

Datele apar într-un sondaj făcut de IRES și publicat de Adevărul. Din același sondaj reiese că, în cazul unui conflict, 49% din respondenți doresc ca România să fie neutră, 39% să fie de partea SUA şi a Occidentului în timp ce 5% ar dori ca țara noastră să fie de partea Rusiei. 46% din respondenţi cred că SUA este ţara care ar putea să apere cel mai bine România.

Deși Putin este cunoscut de 82% din români există și o minoritate de 16% care crede că președintele Rusiei este... Mihail Gorbaciov.

80% din respondenţi declară că nu obişnuiesc să folosească sau să consume, în prezent, vreun produs rusesc, însă nu este clar în ce măsură respondenții se referă și la gazele naturale.

Perioada realizării pe teren a interviurilor nu este precizată în articol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.