Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ - Probleme MAJORE pentru Victor Ponta

Un sondaj realizat de IRES arată că românilor nu prea le plac alianțele politice și nici nu votează în turul II, după cum le dictează candidatul pe care l-au susținut în primul tur.

Victor Ponta s-a aliat cu cel puțin 4 candidați în turul II, dar sondajul IRES arată că votanții acestora nu vor vota așa cum le dictează liderul.

88,9% dintre votanții lui Dan Diaconescu susțin că n-ar vota cu cine le spune liderul, în timp ce doar 11,1% ar merge pe calea indicată. De asemenea, chiar dacă UDMR a spus că joacă imparțial, liderul Kelemen Hunor și-a exprimat preferința pentru Victor Ponta. 81,3% dintre votanții UDMR susțin că nu vor vota la indicația liderului.

Nici de la Tăriceanu, Victor Ponta nu va lua chiar tot. 32,3% susțin că nu vor ține cont de opțiunea lui Tăriceanu și 51,6% îl vor urma pe acesta. O mare problemă este cu electoratul lui Teodor Meleșcanu, care, în proporție de 100%, susține că nu va vota cum a indicat liderul.

Electoratul Elenei Udrea și cel al Monicăi Macovei nu este nici el mai disciplinat. Dintre votanții Monicăi Macovei doar 54% vot merge cum le spune liderul și 33% nu vor urma calea. La Elena Udrea 57,8% nu vor urma indicația liderului, în timp ce 28,9% vor urma calea indicată de Elena Udrea.

Votanților nu le plac alianțele din turul II

Conform sondajului IRES, Victor Ponta a făcut o eroare extrem de gravă. Electoratul consideră că înțelegerile din turul II au o parte obscură și ar fi preferat ca cei doi să meargă pe cont propriu, doar cu programul prezidențial.

Din această conjunctură ar câștiga Klaus Iohannis, care a anunțat că nu va negocia cu niciun candidat în turul II.

75% dintre cei care au răspuns sondajului IRES consideră că Iohannis și Ponta nu ar fi trebuit să facă alianțe în turul II.

content-image

Sondajul a fost realizat în 6 noiembrie, prin interviuri telefonice, pe un eșantion de 1.335 de persoane. Marja de eroare este de plus/minus 2,7%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.