Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ Politico.eu - PSD și PNL se luptă la baionetă: SURPRIZĂ uriașă din partea UDMR

Politico.eu a lansat o secțiune specială dedicată alegerilor europarlamentare și publică cele mai recente eurobarometre. Cei de la Politico.eu fac comparație între scorul obținut de partidele din România la alegerile din 2014 și predicțiile pentru 2019, iar prognoza se actualizează în fiecare lună, până la alegerile europarlamentare. Sondajul Politico reprezintă o estimare a scorurilor electorale, pe baza sondajelor efectuate în fiecare țară.

Citește și: Riscuri URIAȘE pentru Klaus Iohannis, în cazul unui referendum: președintele poate deschide Cutia Pandorei/ANALIZĂ

Conform sondajului Politico.eu, PSD ar obține 25,81% (10 mandate), în timp ce PNL ar obține 22,7% (9 mandate). De remarcat faptul că PSD și PNL sunt foarte apropiate în ceea ce privește scorul electoral. În majoritatea sondajelor 3% este marja de eroare, iar faptul că cele două partide sunt atât de apropiate, înseamnă că în ziua alegerilor putem asista inclusiv la surprize.

ALDE își menține trendul și se află la 11,8% (4 mandate). La fel de aproape ține și USR cu 10,21% (4 mandate). Cei de la Politico.eu nu au măsurat USR și PLUS ca alianță electorală, astfel că oamenii lui Dacian Cioloș sunt măsurați separat și ar ajunge la 6.94% (2 mandate).

În bătălie intră și Pro România, oamenii conduși de Victor Ponta având 9,78% (4 mandate).

Surprize uriașe vin din partea UDMR și PMP, care nu mai apar în sondajul Politico.eu, ceea ce înseamnă că nu mai fac pragul electoral. La UDMR trebuie coroborat și cu faptul că FIDESZ, partidul lui Viktor Orban din Ungaria este la un pas de excludere din PPE, ceea ce înseamnă că și UDMR va avea probleme de reprezentare la nivel european.

Cu două luni rămase până la alegeri se remarcă un echibru major atât între primele două partide, cât și în bătălia pentru locul 3. ALDE, USR-PLUS și Pro România sunt despărțite de doar 2 procente, ceea ce înseamnă că în ziua alegerilor ierarhia se poate schimba.

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.