Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ Romanii l-au vot pe Klaus Iohannis, nu ACL

sondaj

Un sondaj foarte interesant la sfârşit de an. Potrivit acestor date culese pe un eşention reprezentativ românii s-au maturizat din punct de vedere politic. Datele susţin că s-a făcut diferenţa clară între formaţiunea care l-a susţinut pe Klaus Iohannis şi candidatul în sine.

Considerati ca voturile acordate candidatului Klaus Iohannis , au reprezentat voturi pentru candidat sau voturi pentru ACL ( alianta ce a sustinut candidatul Klaus Iohannis)?

Voturi pentru candidat 69 %

Voturi pentru ACL 20 %

Nu stiu/nu raspund 11 %

 

Considerati ca USD ( PSD + PC+ UNPR ) in urma esecului de la alegerile prezidentiale, ar trebui sa treaca in opozitie, lasand noul partid Liberal ( PNL + PDL ) sa guverneze ?

Da 21 %

Nu 62 %

Nu stiu/nu raspund 17%

 

Considerati ca Victor Viorel Ponta , ar trebui sa demisioneze din functia de prim-ministru ?

Da – 38 %

Nu – 57 %

Nu raspund - 5 %

 

Considerati ca aroganta USD , dupa primul tur, afisata de diferiti lideri ai acestei aliante , organizarea deficitara a votului in Diaspora , pomenile electorale si persiflarea ong-urilor representative, au iritat tinerii si populatia, ce nu a votat in primul tur si a determinat iesirea acestora la vot in numar masiv ?

Da 67 %

Nu 29 %

Nu stiu/nu raspund 4 %

 

Concluzii studiu ;

Romanii isi doresc un echilibru politic – un presedinte dintr-un esicher politic si un guvern din alt esicher politic . Alianta PNL + PDL nu este inca alianta preferata de catre romani in vederea guvernarii . Societatea civila neafiliata politic poate determina si influenta, o mare parte a electoratului . Romanii cred mai mult in persoane decat in sistem sau partide , ceea ce ar trebui, sa dea de gandit partidelor politice prefigurandu-se pentru alegerile parlamentare din 2016, un vot masiv in alb, daca acestea nu se reformeaza real .

Date generale

CIADO Romania (Centrul International Antidrog si pentru Drepturile Omului) a facut in ultimii 4 ani, diferite sondaje de opinie publica, atat pe teme politice cat si sociale . Precizia acestor sondaje s-a dovedit a fi de peste 95 % . CIADO prin sondajul din 3 noiembrie, privind alegerile prezidentiale, a apreciat corect victoria candidatului ACL, precum si prezenta la vot ,avand dealtfel singura cercetare stiintifica din Romania, ce a avut cele mai corecte aprecieri .Astazi, va prezentam  sondajul, privind romanii si optiunile lor de dupa alegerile prezidentiale din 16 noiembrie .Sondajul a fost realizat in perioada 18-22 decembrie , pe un esantion de 1376 subiecti , cu varste cuprinse intre 18 – 65 ani . Procedeul a fost acelasi , folosit de 5 ani . Intrebarile adresate pe retelele de socializare si newsletter-ul CIADO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.