Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj: Teama de recesiune este prezentă printre investitori la cele mai înalte cote din august 2009

recesiune

Teama de recesiune este prezentă printre investitori la cele mai înalte cote din august 2009, potrivit unui sondaj realizat de Bank of America în luna septembrie, transmite CNBC, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Eugen Teodorovici a luat decizia! Ce se întâmplă cu proiectul privind închisoarea pentru datornici

Riscul recesiunii globale este ridicat întrucât încetinirea creșterii economice, a comerțului și a incertitudinii politice influențează sentimentele investitorilor.

Aproximativ 38% dintre investitori se așteaptă la o recesiune pentru anul viitor, potrivit unui sondajul realizat de Bank of America pentru luna septembrie. Nivelul actual a depăşit valoarea de 34% a sondajului din august, cu cea mai mare marjă de răspuns din octombrie 2011.

Doar 7% dintre respondenți se așteaptă ca prețurile acțiunilor crească în următoarele 12 luni.

Citește și: Interesant! Procurorul care se ocupă de cazul Caracal a intrat în concediu medical

Sondajul, realizat pe 235 de experţi care administrează active în valoare de 683 miliarde de dolari, a dezvăluit că investitorii consideră că stimulentele fiscale germane sunt cele care contribuie în cea mai mare măsură la riscul activelor în următoarele şase luni, urmate de scăderea ratei dobânzii de către Fed, precum și cheltuielile cu infrastructura din China.

Războiul comercial dintre Statele Unite şi China continuă să fie pe primul loc pe lista riscurilor declarate de investitori. Întrebaţi despre o posibilă finalitate a războiului comercial, 38% dintre cei chestionați au spus că actualele neînţelegeri dintre cele două mari economii ale lumii reprezintă „noua normalitate”, comparativ cu doar 30% care anticipează o finalizare a disputei înainte de alegerile prezidențiale din 2020 ale SUA.

Citește și: Adevarul despre pensii- Dan Barna aruncă bomba

După tensiunilor comerciale, îngrijorările care urmează sunt incapacitatea de gestionare a politicilor monetare şi situaţia piaței obligațiunilor, fiecare bifată de 13% dintre investitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.