Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Cîmpeanu anunță că porțile facultăților sunt deschise pentru tinerii din Ucraina: Se pot înscrie în orice moment doresc și chiar fără acte

Inquam Photos/ George Călin
Sorin Cimpeanu Campeanu

Tinerii din Ucraina se pot înscrie în facultățile din România, în orice moment doresc și chiar fără acte care să ateste nivelul de studiu anterior, anunță Mediafax.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, miercuri seară, că a semnat un ordin potrivit căruia cetățenii ucraineni și refugiații din Ucraina se pot înscrie în orice moment la facultate, nu doar înainte de începutul semestrului 2, cum prevede regula.

De asemenea, pentru că sunt foarte multe situații ale unor tineri care doresc să se înscrie la universitate, dar nu au cu ei acte de studii cu care să dovedească nivelul parcurs până acum, Cîmpeanu spune că se pot prezenta, universitățile au dreptul să-i verifice, să le evalueze competențele și să le echivaleze aceste studii, cu obligația că până la finalizarea studiilor academice acești tineri să aducă diplomele și actele de studii cu care „s-au înmatriculat în universitatea din Ucraina”.

În plus, cetățenii ucrainieni înscriși în universitățile românești beneficiază de finanțare de la bugetul de stat pentru anii universitari 2021 - 2022 și 2022 - 2023.

„Ceilalți refugiați, care nu sunt cetățeni din Ucraina, nu vor beneficia de finanțare de la bugetul de stat, dar vor putea să urmeze în condițiile pe care le-am precizat cursuri universitare în România”, a adăugat Cîmpeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.