Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Sorin Cîmpeanu, despre concursul pentru directorii de școli: 'Și-au luat bilete în Egipt, Turcia, Grecia, Bulgaria și nu pot participa în luna august'

Inquam Photos / George Calin
parlament, audieri, sorin Cîmpeanu, Inquam Photos / George Calin

Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a decis să mute din iulie în septembrie debutul concursurilor pentru directorii de școli. Ministrul spune că mulți aveau nevoie de un ”moment de respiro”, după un an și jumătate în care nu au predat, iar unii aveau programată vacanța cu concedii în străinătate.

”Am avut toate variantele posibile pe masă, să organizăm concursul în luna iulie sau august. Cei mai mulți au spus că ar fi foarte, foarte buni pentru postul de director, dar, din păcate, și-au luat bilete în Egipt, Turcia, Grecia, Bulgaria cu familia și nu pot participa în luna august.

Citește și: VIDEO Sorin Cîmpeanu spune că părinții nu vor mai trebui să plătească naveta elevilor: Până acum, nu a fost plătită naveta din cauza unor neclarități

Au fost foarte încercați atât profesorii, cât și elevii, în această perioadă de criză. Cred că merită un moment de respiro, în luna august, să nu îi mai încărcăm. Concursurile se vor derula integral în primul semestru. Pe 15 octombrie organizăm proba scrisă, apoi urmează proba de interviu, în noiembrie și decembrie, iar pe 22 decembrie vor fi emise deciziile de numire a unor directori profesioniști selectați exclusiv pe criterii de competență.

Va fi reprezentantul inspectoratului, vor fi 2 profesori titulari selectați prin vot secret, un reprezentant al autorităților locale, un reprezentant de la HR din companii sau un expert universitar. Începe pe 14 septembrie și se termină pe 22 decembrie cu numiri în 10 ianuarie.

Citește și: Elevii acuză Guvernul că vrea să-i lase pe drumuri prin OUG - Decontul navetei este o măsură inaplicabilă

Îi mulțumesc domnului ministru al Justiției pentru că am extins baza de selecție pentru a putea participa toți cei care au minimum 5 ani vechime. Acest concurs va fi altfel și va fi în sensul pe care ni-l dorim cu toții.”, a spus Sorin Cîmpeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.