DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Sorin Cîmpeanu, după ce România a început negocierile la OCDE: 'Moment important pentru dezvoltarea învățământului românesc'

Inquam Photos/ George Călin
Sorin Cimpeanu Campeanu

Ministerul Educației salută lansarea negocierilor de aderare a României la OCDE, anunțată marți, 25 ianuarie, de Secretarul General al OCDE, Mathias Cormann.

Cooperarea României cu OCDE în domeniul educației şi formării profesionale a fost una din direcțiile majore care au contribuit la fundamentarea viziunii strategice a României în domeniul educației.

Citește și: ALERTĂ OCDE a decis lansarea negocierilor de aderare cu România

Din anul 2017, Ministerul Educației participă activ la reuniunile Comitetului pentru politici educaționale (EDPC) al OCDE, iar din ianuarie 2021, la reuniunile Grupului Experților Naționali pentru Învățământ Superior (GNE HE).

Ministerul Educației este prezent și în Comitetul Interministerial pentru coordonarea relațiilor României cu OCDE al cărui rol îl reprezintă coordonarea negocierilor și transformărilor necesare pentru admiterea României în OCDE.

Citește și: Klaus Iohannis, reacție la cel mai mare succes diplomatic al României din ultimii ani

De asemenea, Ministerul Educației participă la programul PISA (Programme for International Student Assessment) - studiul comparativ internaţional iniţiat de către OCDE cu scopul de a măsura dezvoltarea competenţelor de bază ale elevilor în citire/lectură, matematică şi științe, precum si la programul TALIS (Teaching And Learning International Survey) - studiul internațional centrat pe mediul de învățare și pe condițiile de lucru asigurate profesorilor în școli.

În egală măsură, reprezentanții Ministerului Educației au luat parte la reuniuni de lansare a rezultatelor unor studii elaborate în cadrul diferitelor proiecte ale OCDE, precum şi la schimburi de idei pe teme esențiale din domeniul educației.

Citește și: Nicolae Ciucă, fericit după deschiderea negocierilor cu OCDE: 'Este şansa unei noi etape de reforme în favoarea cetăţeanului'

”Apreciem că procesul de aderare a României la OCDE va aprofunda cooperarea, nu doar din perspectiva accesului la date de înaltă calitate, ci şi a expertizei organizației care acoperă întreg procesul de elaborare a politicilor publice - de la diagnosticare până la implementare.

Valorile, principiile şi standardele OCDE vor continua să orienteze deciziile de politici, reformele şi proiectele dezvoltate la nivel național pentru un sistem de educație echitabil, de calitate, centrat pe elev și student, adaptat nevoilor societății actuale.”, precizează Sorin Cîmpeanu.

Citește și: România se pregătește să intre în rândul țărilor dezvoltate - Ciucă și Ciolacu reacționează la cel mai important succes diplomatic din ultimii ani

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.