Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Cîmpeanu îl BAGĂ în CORZI pe Florin Cîțu: amenință cu DEMISIA dacă nu primește buget mai mare la Educație

Inquam Photos / Octav Ganea
Sorin Cîmpeanu

Ministrul Sorin Cîmpeanu a afirmat, joi, că are o "aşteptare clară" ca bugetul Educaţiei pe acest an să fie mai mare raportat la execuţia bugetară din 2020, adăugând că, în caz contrar, va fi un alt ministru, "care ştie să rezolve problemele fără resurse financiare", conform Agerpres.

Citește și: Florin Cîțu DĂ BOMBA! PRIMUL SPOR care li se va TĂIA bugetarilor: Am descoperit sporuri de care nu știam că există

"Una din condiţii a fost creşterea semnificativă, aşa cum nu a mai fost până acum, a componentei costului standard per elev destinat acoperirii cheltuielilor materiale. Din această perspectivă, sunt foarte mulţumit. Din perspectiva burselor elevilor, de asemenea. Vrem să avem o finanţare a cercetării, finanţare instituţională a cercetării. Sunt motive de satisfacţie. (...) Am afirmat public în mod repetat şi deliberat că, înţelegând constrângerile bugetare din acest an, constrângeri bugetare care nu sunt specifice doar României, totuşi am o aşteptare clară: în valoare absolută, raportat la execuţia pe 2020, bugetul Ministerului Educaţiei, în special, şi bugetul Educaţiei, în general, să fie mai mare. (...) Este un minim. Acest minim, dacă va fi asigurat, va fi acelaşi ministru al Educaţiei, dacă nu va fi asigurat va fi un alt ministru la Educaţie care ştie să rezolve problemele fără resurse financiare", a declarat Cîmpeanu.

În cadrul unei conferinţe organizate de Fundaţia Institutul de Studii Financiare şi DC Media Group, el a mai spus că România ar avea nevoie de 3.000 de consilieri şcolari.

"Avem nevoie de 3.000 de consilieri şcolari. Nu avem aceşti consilieri şcolari. Avem absolvenţi de psihologie, care nu au competenţe specifice pe consiliere şcolară, ceea ce nu este în regulă, pentru că un consilier şcolar trebuie să îndrume elevul pentru oferta educaţională, rute, să adapteze recomandările la specificul elevului. În aceeaşi situaţie suntem şi pentru cei care ar urma să predea Educaţie financiară", a explicat Sorin Cîmpeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.