Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Schimb de replici Sorin Cîmpeanu - Vlad Voiculescu - Andreea Moldovan: Dacă testele non-invazive nu sunt relevante în școli, atunci cu atât mai bine

Inquam Photos / Octav Ganea
Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că au fost folosite mai puţin de 2% din numărul total de teste antigen rapide puse la dispoziţie pentru testarea în şcoli, ceea ce reprezintă "un insucces major". El a cerut Ministerului Sanatatii sa asigure pentru scoli teste non-invazive care sa fie acceptate de parinti.

In replica, ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a spus ca testele non-invazive nu reprezinta un filtru prea precis, iar secretarul de stat Andreea Moldovan a spus ca procentul testelor efectuate in scoli a fost mai mare decat cel anuntat de ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a reactionat duminica la Digi24 spunand ca si daca ar fi asa cum sustine Andreea Moldovan, diferenta ar fi oricum „total nesemnificativa” si ca procentul testelor rapide antigen este „tot infim” - nu 2%, ci 2,2%.

In ceea ce priveste faptul ca testele non-invazive nu ar conta prea mult, asa cum a spus Voiculescu, Cimpeanu a zis ca in acest caz el se bucura pentru ca un criteriu care poate sa dispara de pe lista conditiilor de redeschidere a tuturor scolilor.

„Ministerul Sanatatii are deplina competenta, daca spune ca aceste teste non-invazive nu sunt relevante, atunci cu atat mai bine bine, noi ne bazam pe opiniile specialistilor din sanatate si atunci vom propune doar 3 conditii pentru redeschiderea tuturor scolilor: respectarea regulilor (masca, igiena, aerisire, distanta) care se realizeaza, a doua conditie este vaccinarea personalui didactic, a treia este confirmarea epidemiologilor ca urmeaza un trend descendent dupa varful din aprilie”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.