Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu a decis soarta achiziţiilor din domeniul apărării: Care va fi rolul Parlamentului

Inquam Photos / George Calin
grindeanu dragnea Inquam Photos

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, vineri, că investiţiile de peste 100 milioane de euro în armament trebuie să aibă aprobarea Parlamentului, el reiterând că informaţiile legate de înzestrarea Armatei trebuie anunţate de ministrul Apărării Naţionale. "Şi eu am avut o nemulţumire legată de anumite anunţuri publice pe care le fac unii din titularii ministerelor sau nu le fac, aşa cum e cazul ministrului Apărării (...) Lucrurile pe care dorim să le facem, spre exemplu, pentru înzestrare în domeniul Armatei, eu mă aştept să fie făcute de cei care trebuie să le facă şi anume de titularul ministerului, domnul ministru (...) Toate aceste lucruri, care ţin de înzestrare, de investiţii peste 100 de milioane de euro, trebuie să aibă aprobarea Parlamentului", a declarat Grindeanu, într-o conferinţă de presă la Brăila.

Citeşte şi: S-au tras la sorţi semifinalele Ligii Campionilor: Meciuri nebune în lupta pentru trofeu

Şeful Executivului a reacţionat astfel, fiind întrebat care este punctul său de vedere cu privire la faptul că liderul PSD, Liviu Dragnea, a criticat anunţul şefului Statului Major General (SMG), generalul Nicolae Ciucă, referitor la achiziţionarea de rachete tip Patriot. Potrivit lui Grindeanu, există "proceduri cât se poate de clare" care trebuie respectate. "Sunt proceduri cât se poate de clare pe care alţii dinaintea noastră nu au înţeles să le respecte. Noi le respectăm. Dar ca şi mod de comunicare, am avut această nemulţumire şi legată de faptul că acele dotări trebuiau a fi în primul rând anunţate - dacă fac parte din strategia noastră de înzestrare - de către titularul postului respectiv", a mai spus Grindeanu.

Citeşte şi: Ce a decis Sorin Grindeanu în privinţa Codurilor Penale: Cerere pentru ministrul Justiţiei

Răspunzând unei alte întrebări, şeful Executivului s-a referit şi la împrumuturile accesate de Guvern. "Am avut o discuţie cu domnul ministru Viorel Ştefan (...) Am văzut în aceste zile foarte multe comparaţii între acest împrumut şi ceea ce a făcut (...) Guvernul Boc în urmă cu vreo şapte sau opt ani sau când a luat (...) de la FMI un împrumut pe termen scurt, cu costuri enorme pentru ţara noastră şi nici nu ştim foarte bine nici până azi, cred, unde au mers acei bani", a spus Grindeanu. Premierul a reiterat faptul că aceste împrumuturi sunt "o practică uzuală" la nivelul UE. "Ceea ce e de remarcat - de oriunde ar fi luate aceste împrumuturi, sigur e important şi acest lucru - este că au fost luate la cea mai mică rată istorică pentru România. Iar acest lucru arată încrederea pe care sistemul bancar şi pieţele financiare (...) internaţionale în cazul ăsta o au în economie şi în programul nostru şi în mediul economic pe care noi îl avem în acest moment în România", a afirmat Grindeanu, conform Agerpres.

Întrebat de ce nu vede liderul PSD, Liviu Dragnea, acest semnal ca fiind unul pozitiv şi a criticat Executivul că nu a căutat soluţii de finanţare pe piaţa internă, Grindeanu a răspuns că nu a fost vorba de a critica. "N-a criticat (...) Sigur că e ideal să vorbim de împrumuturi de pe piaţa internă, dar hai să ne mai gândim un pic cam cât din sistemul bancar din România mai e (...) proprietate naţională, capital românesc", a mai spus premierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.