Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu bate cu pumnul în masa lui Drulă și a USR: 'Îl provoc public să vină și să spună'

sorin grindeanu

După criticile aduse pe Asociația Pro Infrastructura, potrivit căreia inaugurarea întregii secţiuni de 80 kilometri, pe profil complet, a Autostrăzii A7, dintre Focşani şi Buzău, este practic imposibilă în 2024, ministrul Transporturilor reacționează dur la aceste afirmații.

Potrivit lui Sorin Grindeanu, fostul ministru USR al Transporturilor, Cătălin Drulă, care a fost membru fondator al acestei Asociații, a fost cel care a avansat aceste scenarii apocaliptice, deși el a fost unul dintre miniștri care nu a dat în folosință nici măcar un kilometru de autostradă în mandatul său.

„În 2022 această asociație spunea că nu vom reuși să semnăm contractele pentru A7, un dezastru, o apocalipsă... Nu l-am văzut pe fostul ministru, plăcut de pro infrastructură, Cătălin Drulă.

M-am săturat să le răspund acestor domni, la care am văzut că s-au cărat cu avionul pe deasupra A7 să filmeze, cu avionul. Îl provoc public să vină și să spună: dacă la Asociația Pro Infrastructură, în ultimii 3-4 ani, s-au primit bani de la companiile care fac autostrăzi în România sau care sunt asociate. Eu știu că da. Eu vă spun că sunt companii care, în acest moment, dezvoltă proiecte de infrastructură în țară. În trecut, când Drulă era ministru, dezvoltau proiecte de infrastructură în România și contribuie la bunăstarea acestei asociații în România. Ceea ce nu este ilegal. Eu am spus că se uită mai atent la unii decât la alții. Dar, trecând la cazul concret, că despre USR am văzut cât au fost la guvernare... Drulă nu a fost în stare să dea nimic, măcar un kilometru de autostradă, sau drum expres în circulație, din 2007. Celălalt a fost Șova. Alături de Drulă, mare fondator la această asociație“, a subliniat Sorin Grindeanu.

Grindenau acuză USR-ul că a adus urși ca să blocheze lucrările la A1

 

Actualul ministrul al Transporturilor a lansat și o altă acuzație la adresa lui Drulă și anume că ar fi fost relocați, din alte zone din țară, urși pe un tronsonul de autostradă  Margina - Holdea, tocmai pentru a bloca proiectul Autostrazii A1.

„În ceea ce privește A1 Margina - Holdea, când am venit în funcție, acest proiect era blocat. Celebrele pasaje pentru urși. Eu vin din Banat. Nu există urși în Banat! Au cărat USR-iștii urși în alte zone, să arate că există... nu există!... Mi-au arătat niște filme cu niște urși din Banatul de Sud, din Caraș. Nu contează, acum trebuie să construim acele pasaje. S-a făcut licitația, a câștigat-o o companie românească, un constructor foarte bun. (...) Au fost chestiuni de mediu, autorizații și peste pe care nu putem trece. Din discuțiile avute, inclusiv cu constructorul, aceste lucruri sunt depășite și săptămâna viitoare intrăm la execuția acestor lucrări. Sunt 2 kilometri. Vă spun o realitate - de unde am luat acest proiect - blocat de domnii dinainte, care nu au făcut niciun kilometru de autostradă, dar știu să țipe“, a mai spus Grindeanu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.