Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu, mesaj pentru foștii colegi din PSD: `Mi-aș dori altceva pentru partidul din care am făcut parte atâția ani!` (interviu)

Inquam Photos / Octav Ganea
grindeanu

Fostul premier Sorin Grindeanu intervine în disputa majoră din PSD. Într-un scurt interviu pentru STIRIPESURSE.RO el susține că e îngrijorat de ceea ce se întâmplă în partidul în care a activat și este de părere că totul se întâmplă din mize personale. Sorin Grindeanu susține că e îngrijorător faptul că partidul a ajuns împărțit în două și la fel și țara, în timp ce aproape nimeni nu se mai preocupă de prioritățile naționale al României. Atunci când este întrebat însă dacă Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze așa cum se cere în scrisoarea liderilor PSD, fostul premier evită un răspuns direct, dar indică prin exemplul personal ce e de făcut în situația în care se ajunge la un blocaj.

Iată interviul acordat de Sorin Grindeanu pentru STIRIPESURSE.RO:

Ce credeți despre scrisoarea transmisă azi de liderii PSD care cer demisia lui Liviu Dragnea?

M-am înscris în PSD la 23 de ani. Nu am fost PSD-ist de conjunctură și pot spune și acum, când sunt apolitic, că rămân un om de stânga și un om preocupat de soarta partidului din care am făcut parte. Mă îngrijorează ce se întâmplă în PSD în perioada aceasta, pentru că impresia mea este că totul s-a oprit în loc din cauza unor mize personale. E un principiu general valabil că nu poți ignora vocea atâtor lideri ai unei organizații (de orice fel ar fi ea, dar mai ales când vorbim de un partid politic), atunci când ei spun că lucrurile merg în direcția greșită. Nu mai sunt implicat politic dar asta nu înseamnă că nu văd că țara asta a ajuns să fie împărțită în două și că nu mai discutăm despre prioritățile noastre naționale, despre dezvoltare, despre viitor, ci despre cum să justificăm violențele din stradă, de ambele părți, și ce oficial străin e calificat sau nu să facă aprecieri despre politica noastră internă. Trebuie să ne întoarcem la priorități!

Vezi și: Gabriela Firea, replică INCENDIARĂ pentru Liviu Dragnea: Este cea mai joasă treaptă unde poate să ajungă un lider, un președinte de partid

Din punctul dumneavoastră de vedere, trebuie să demisioneze Liviu Dragnea?

Eu nu vorbesc aici de Liviu Dragnea - am declarat acum un an tot ce am avut de spus despre un anumit stil de conducere din partid. Atunci, vocea mea a fost aproape singulară, cel puțin în public. Nu a fost ușor, aș fi putut să mă retrag complet atunci. Dar am preferat să servesc în continuare interesul public, chiar dacă au fost unii care m-au criticat. Eu nu pot să spun cine trebuie să demisioneze sau nu, pot doar să constat că un partid care are toate datele să crească în sondaje, după ce a majorat salarii și pensii, după ce a reușit cea mai mare creștere economică din UE, nu face decât să scadă și să se piardă în dispute. Evident că mi-aș dori altceva pentru partidul din care am făcut parte atâția ani. Îmi doresc să discutăm despre autostrăzi, despre fonduri europene, despre cum recuperăm decalajele economice, despre rolul nostru în Uniunea Europeană.

Cum vă explicați că aceiași oameni care în iunie 2017 au votat împotriva dumneavoastră, acum susțin aceleași lucruri pe care le spuneați dumneavoastră atunci? Chiar și doamna Firea a spus că-i pare rău...

Mai bine mai târziu decât niciodată, nu? Nu sunt naiv, am fost mult timp în politică și am înțeles rațiunile pentru care unii dintre ei au făcut un pas în spate atunci. Nu vreau să privesc acum în urmă, sunt într-o altă etapă a vieții mele. Important e ce se va întâmpla de acum înainte - și nu e important doar pentru viața internă a PSD ci pentru noi toți, pentru că vorbim despre principalul partid de guvernare.

Vezi și: Mihai Tudose, poziţie fermă în tabăra anti-Dragnea: 'Unii sunt trădători, vânduţi, securişti, în funcţie de cum convine sau nu cuiva'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.