Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu tună și fulgeră: Modalitatea prin care Renate Weber a fost înlocuită din funcţie, neconstituţională

Facebook
Sorin Grindeanu

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, se declară connvins că reprezentanții Guvernului au încălcat legea atunci când au decis înlăturarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului.

„Din câte știu există probleme majore, inclusiv în coaliție, și în același timp noi am depus sesizare la Curtea Constituțională. Noi considerăm că modalitatea prin care a fost înlăturată Renate Weber este neconstinuțională. Credem că acesta e pasul normal. Așteptăm soluționarea. Suntem convinși că la fel cum au încălcat legea la nominalizările de la TVR și Radio, în același mod au făcut și la Avocatul Poporului”, a spus Sorin Grindeanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Context

Liderii coaliţiei de guvernare au stabilit să voteze noul Avocat al Poporului luni, 28 iunie, cu o zi înainte ca judecătorii CCR să se pronunţe asupra constituţionalităţii demiterii Renatei Weber. Singurul candidat pentru această funcţie este de la UDMR, Fábián Gyula.

Vezi si: SURSE - USR PLUS JOACĂ LA RUPERE, vrea să condiționeze VOTUL pentru Avocatul Poporului de desființarea SIIJ în forma propusă de Stelian Ion .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.