Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Ioniță, după demiterea consilierului Patriarhului Daniel: 'Guvernul ăsta va avea curajul să scoată Securitatea din Secretariatul de Stat pentru Culte?'

Sorin-Ionita

Sorin Ioniță, expert pentru politici publice, reacționează după demiterea arhidiaconului Ionuț Mavrichi, consilier al Patriarhului Daniel și membru al Biroului de Presă al Patriarhiei Române. Conform unor informații, Mavrichi ar fi fost demis la cererea lui Victor Opaschi, secretar de stat pentru Culte, după ce acesta s-a exprimat față de neimplicarea Secretariatului de Stat pentru Culte în deciziile luate de guvern și care au afectat libertatea religioasă a românilor.

„Oare guvernul ăsta va avea in fine curajul să scoată Securitatea & succesoarele afară din Secretariatul de Stat pentru Culte? E clar că numitele Culte se simt bine cu iliescianul Opaschi, iezuitul Secu, la împărţit bugetele, deoarece n-au protestat vreodată”, scrie expertul pentru politici publice, Sorin Ioniță, pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

Citește și: CUTREMUR în Patriarhia Română: Omul de încredere al Patriarhului Daniel a fost EXECUTAT

„Dar am putea totuşi, după 30 ani de la Revoluţie, când până şi poliţia s-a demilitarizat, să avem un funcţionar civil pe relaţia stat-biserici? Măcar în jumătatea care ţine de stat”, conchide acesta.

STIRIPESURSE.RO a oferit în exclusivitate informația referitoare la demiterea arhidiaconului Ionuț Mavrichi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.