Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Matei a identificat GREȘEALA pe care a făcut-o Laura Codruța Kovesi: 'Tot DNA-ul râde de tine, iar ai încurcat borcanele' - FOTO

Inquam Photos/ Octav Ganea
Kovesi bilant

Procurorii DNA au dispus clasarea faţă de Tiberiu Niţu, la data faptelor procuror general al României, pentru complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, în dosarul privind accidentul rutier care a determinat decesul poliţistului Bogdan Gigină. ”Cu privire la faptele de abuz în serviciu (sub forma autoratului, respectiv a complicităţii), pe parcursul urmăririi penale a apărut Decizia nr. 406/2017 a Curţii Constituţionale care a dus la abrogarea parţială a infracţiunii de abuz în serviciu, în sensul că doar încălcarea acelor atribuţii de serviciu prevăzute de legislaţia primară (lege ori ordonanţă a Guvernului) poate constitui element material al infracţiunii de abuz în serviciu, nu şi încălcarea unor alte acte normative, cum sunt hotărârile Guvernului.”, și-a motivat DNA decizia de clasare.

Citește și: PRO TV a șters înregistrarea cu tânăra care pare că se droghează! Iată motivul

Jurnalista Sorina Matei spune că procurorii conduși de Laura Codruța Kovesi au comis o mare gafă în decizia luată. ”Din prostie, grabă şi spume, ca să te scoţi pe Niţu, ai scris repede şi greşit. Pentru că decizia CCR nr 406/2017 invocată de tine public NU se referă nici la abuzul în serviciu, nici la legislaţia primară, nici la regulamentul invocat mai jos, ci se referă chiar la OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.”, scrie Matei pe pagina sa de Facebook.

”Doamna K, Niţu şi o altă prostie scrisă în comunicatul DNA pe care, evident, nu a observat-o nimeni

2006. Îl iei pe Niţu lângă tine, ca prim adjunct al procurorului general, doar pentru că aşa vrei tu, spunând că trebuie să ai backup de la PSD că nu ştii cât rezistă PDL la guvernare.

Citește și: BNR face un anunț cu greutate! Care este situația rezervelor României

2013. Când tu eşti disperată să fii numită la DNA, insişti ca Niţu să fie numit procuror general, adică şeful tău, doar pentru că tu crezi că nu are tupeul să-ţi sufle ţie în ciorbă că ţi-a fost subaltern.

2013-2015. Tu şi Marius Iacob foloseşti coloane mai multe decât Niţu în toată viaţa lui de la MAI.

2016. După castastrofa Colectiv şi pe un şoc emoţional în societate, te gândeşti: ce-ar fi să-l dau eu jos pe Niţu şi să pun repede pe cine vreau eu, că nu ştiu cât mai stau şi tehnocraţii la putere.

Citește și: ANAF a dat lovitura! A depistat un prejudiciu colosal

2016. În februarie, îl pui sub urmărire penală pe Niţu pentru o motocicletă de care zici că a “perturbat” toată circulaţia rutieră din Bucureşti, tu folosind 100, îl faci coruptul corupţilor doar ca să-l schimbi, culmea, tu ştiind că Niţu a făcut cerere la CSM să se întoarcă la Ploieşti. Deci nu mai voia Procuror General, dar tu te grăbeai să-l pui pe Lazăr, alt prieten de familion, şi să-l pui repede, repede, că nu ştii cât mai stă Cioloş la putere.

2016-2018. Îl ţii pe Niţu sub urmărire penală 2 ani, îl faci suspect, îl ţii încurcat 2 ani la PCA Ploieşti, că aşa vrei tu, tot DNA-ul râde de tine că toată lumea ştie că e o prostie, şi apoi dai clasare pe motiv de decizie CCR. Care nici pe aia n-ai nimerit-o.

Citește și: Veste uriașă pentru Gigi Becali! Decizie definitivă a instanței

2 Mai 2018. Spui că ai clasat marea faptă a lui Niţu pe motiv de decizie CCR “nr. 406/2017 care a dus la abrogarea parțială a infracțiunii de abuz în serviciu, în sensul că doar încălcarea acelor atribuții de serviciu prevăzute de legislația primară (lege ori ordonanță a guvernului) poate constitui element material al infracțiunii de abuz în serviciu, nu și încălcarea unor alte acte normative, cum sunt hotărârile Guvernului.”.

Din prostie, grabă şi spume, ca să te scoţi pe Niţu, ai scris repede şi greşit. Pentru că decizia CCR nr 406/2017 invocată de tine public NU se referă nici la abuzul în serviciu, nici la legislaţia primară, nici la regulamentul invocat mai jos, ci se referă chiar la OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Citește și: Mutare oficială! Un gigant londonez vine în România! Se vor face sute de angajări

Dacă nu ştii până acum, decizia CCR pe abuz este alta şi iar ai încurcat borcanele. Decizia CCR are numărul 405, nu 406, este dată şi publicată în 2016, nu 2017, deci comunicatul tău e greşit şi susţine o prostie. Sper că n-ai scris şi asta în clasare că iar râde lumea. Oricum, tot râde lumea că prostia e chiar pe site.”, a scris Matei.

content-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.