Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Matei DEZVĂLUIE cum a fost eliberat condiționat un cunoscut mogul: 'Erori' judiciare

sorina matei

Sorina Matei a desfăcut ițele poveștii eliberării lui Maricel Păcuraru, unul dintre patronii Realitatea TV. Jurnalista a scris pe blog-ul său că Păcuraru este "singurul finanţator de televiziune de ştiri liberat condiţionat din puşcărie".

"Singurul finanţator de televiziune de ştiri liberat condiţionat din puşcărie. O decizie rămasă definitivă prin necontestare chiar de către DNA. O Direcţie Naţională Anticorupţie care spune că nu a ştiut de acest caz. Cum de nu a ştiut? Susţine că “nu a fost anunţată”. De cine? De judecător. Dar, totuşi, un dosar de corupţie instrumentat chiar de DNA. Un procuror de parchet local care a fost de acord cu liberarea finanţatorului şi s-a prezentat la judecată în locul unui procuror DNA. O lege în vigoare care a fost încălcată. O liberare care scoate în evidenţă şi lipsa de proceduri în sistemul judiciar. O Direcţie Naţională Anticorupţie care arată că de vină este judecătorul care nu a verificat hârtiile. Un judecător care a decis liberarea şi care spune că de vină sunt…hârtiile din dosar. Un procuror de parchet local care zice şi el că vinovate sunt…tot hârtiile depuse. Nişte hârtii „nerelevante” în speţă, confirmă Direcţia Naţională Anticorupţie. O presă care relatează atât liberarea finanţatorului cât şi motivele liberării. O parte din motive sunt contrazise chiar de un raport al Ministerului Justiţiei. O Direcţie Naţională Anticorupţie care după 26 de zile de la eveniment contestă liberarea condiţionată definitivă doar după ce este întrebată public. Nişte instituţii ale sistemului judiciar care arată cu degetul, fiecare în altă parte. Un asociat al finanţatorului care reacţionează imediat: “Am văzut motivarea eliberării condiţionate a lui Maricel Păcuraru. Dosarul nu poate fi atacat”. Cei doi îşi mutaseră sediul unei firme la 7 zile după liberare.

Citește și: Gregorian Bivolaru dezvăluie ce RENUMIT om politic i-a 'FABRICAT' dosarul: Cum a PĂRĂSIT țara

(...) Sentinţa de eliberare condiţionată arată şi motivele pentru care Judecătoria Brăila a decis eliberarea condamnatului Maricel Păcuraru. Este vorba de un proces verbal al Comisiei de Individualizare a Regimului de Executare a Pedepselor Privative de Libertate de pe lângă Penitenciarul Brăila care arăta că Păcuraru şi-a efectuat fracţia de pedeapsă necesară pentru a fi liberat condiţionat. “Astfel, pentru a fi propozabil în vederea liberării condiţionate trebuia să execute un număr de 799 zile şi i se consideră ca executate ca urmare a stării de arest preventiv un număr de 0 zile şi i se consideră ca executate ca urmare a muncii prestate un număr de 180 de zile( din care 90 de zile obţinute în urma elaborării unor lucrări ştiinţifice), în total 979 de zile câştigate şi executate (…). Din caracterizarea întocmită de Penitenciarul Brăila rezultă că în perioada executării pedepsei deţinutul (…) a fost sancţionat disciplinar o dată. A fost recompensat de 9 ori cu suplimentarea drepturilor la pachet şi vizită şi ridicarea măsurii disciplinare de 5 ori cu dreptul de a părăsi penitenciarul pentru 24 de ore, respectiv 3 şi 5 zile. A participat la programele şi activităţile de educaţie, asistenţă pshihosocială şi moral-religioasă, a participat la activităţi lucrative şi a beneficiat de 180,23 zile câştig muncă. A beneficiat de suport din partea mediului de apartenenţă şi a acumulat 1130 credite”, se arată în sentinţă. Ca atare, pentru că a fost îndeplinită fracţia de pedeapsă, constatând comportamentul la locul de deţinere, condamnatul dând dovezi “temeinice” de îndreptare, instanţa l-a elibertat.", a scris jurnalista pe blog-ul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.