Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Pintea, vești bune pentru pacienții cu arsuri grave: 'Vom simplifica transferul în străinătate'

spital arsi

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a precizat că cele două noi Ordine privind reglementarea îngrijirii pacienților arși vor avea ca principal efect diminuarea considerabilă a timpilor de așteptare în privința transferului pacienților în spitalele din străinătate, informează MEDIAFAX.

Sorina Pintea a declarat, duminică, într-o intervenție la Digi 24, că noile proiecte de acte normative pentru reglementarea îngrijirii pentru pacienții arși reduc semnificativ timpii de așteptare. De asemenea, ordinele conduc și, implicit, la eficientizarea procedurilor specifice tratării și transportării pacientului ars în străinătate.

„Neavând niște criterii foarte clare, cu siguranță și medicii aveau o rezervă în a-i putea trimite sau în a-i putea trata, având în vedere criteriile pe care acum le vor avea la dispoziție”, a precizat Pintea.

Citește și: VIDEO REVOLTĂTOR: fetiță de 8 ani, ridicată cu FORȚA de poliție. Suspiciuni că ar fi dată în SUA pentru trafic de organe

Acestea vor intra în vigoare la „zece zile după publicarea pe transparența decizională”, informează Pintea.

Ministrul a spus că până acum a existat o ezitare a medicilor vizavi de intervenția în cazul pacientului ars, întrucât „aceste criterii nu erau implementate”.

„Apoi era de fiecare dată nevoie de decizia sau de intervenția ministrului. Nu spun că acest lucru m-a deranjat, în niciun caz, dar până la urmă nu asta este treaba unui ministru. Deciziile se iau clar pe baza unor reguli, criterii care trebuie să existe. Au existat proceduri, dar a existat și acea ezitare, pentru că aceste criterii nu erau implementate și eu pot să înțeleg ezitarea tuturor”, a informat ministrul.

Vezi aici DENUNȚUL formulat împotriva procurorului de la Curtea de Apel Craiova (.pdf)

Potrivit aceleiași surse, cele două Ordine sunt „absolut necesare”, discuțiile cu privire la aceste noi proiecte de acte normative începând încă din luna noiembrie. Sorina Pintea a spus după zece zile de la publicarea pe transparență decizională, ordinele vor fi în Monitorul Oficial și vor intra în vigoare.

„Cred că implementarea acestor două Ordine va simplifica foarte mult transferul pacientului ars. Dar asta nu înseamnă că nu continuăm demersurile pentru finzalizarea investițiilor vizavi de centrele de arși din România. În niciun caz”, a conchis ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.