Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Pintea: Dorim să introducem medicamente inovative, dar nu ne permitem să dispară medicamente generice care sunt ieftine

MSF
Sorina Pintea

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, că doreşte introducerea pe lista medicamentelor compensate şi gratuite de molecule inovative, dar, în acelaşi timp, România nu îşi permite ca medicamentele generice care sunt ieftine să dispară de pe piaţă, potrivit Agerpres.

"De anul trecut s-au făcut paşi concreţi, dorim să creştem lista medicamentelor compensate. Dorim să introducem medicamente inovative, dar nu ne permitem să dispară medicamente generice care sunt ieftine. Până nu ajungem la acel echilibru, vom fi limitaţi", a spus Pintea, la dezbaterea cu tema "Prevenţia în Sănătate. De la deziderat la fapte", organizată de DC Media Group.

Citește și: O clinică pentru tratarea şi recuperarea copiilor bolnavi de cancer va fi construită în Galați

Ministrul consideră că unele medicamente aflate de mulţi ani pe lista de compensate şi gratuite sunt depăşite, însă propunerea de scoatere a acestora ar trebui să vină de la comisiile de specialitate. 

"De câţi ani nu s-a mai făcut curăţenie în lista compensatelor? Introducem noi molecule, dar cele vechi sunt de la Ginkgo Biloba. Şi tot de la comisiile de specialitate aştept răspunsuri, eu nu sunt medic", a explicat Sorina Pintea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.