Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Pintea: Pacienţii cu epilepsie vor beneficia de un nou protocol la preluarea lor de echipajele de la Ambulanță

Inquam Photos/Octav Ganea
Sorina Pintea la Ministerul Sanatatii

Pacienţii cu epilepsie vor beneficia de un nou protocol la preluarea lor de echipajele de la Ambulanță, urmând să fie preluaţi de echipaje care cunosc această patologie, a anunţat marţi ministrul Sănătăţii Sorina Pintea, potrivit Mediafax.

Protocolul specializat pentru bolnavii de epilepsie a fost cerut chiar de părinţii sau pacienţii care au sunat la serviciul de urgenţă 112, a spus marţi ministrul Sănătăţii Sorina Pintea la o conferinţă consacrată Zilei Mondiale a Epilepsiei.

"Am discutat despre posibilitatea introducerii unui protocol în urgenţă, la solicitarea părinţilor sau pacienţilor la Serviciul 112, astfel încât să fie trimise echipaje dedicate, adică echipaje care cunosc această patologie şi ştiu să acorde primul ajutor", a anunţat marţi ministrul Sănătăţii Sorina Pintea .

Structura acestui protocol va fi discutată în Comisia pentru medicină de urgenţă şi Comisia de neurologie şi va deveni obligatoriu la nivelul tuturor staţiilor de ambulanţă şi SMURD, a mai spus ministrul.

Citește și: Administrația Prezidențială marchează Ziua Internațională a Luptei împotriva Epilepsiei

"Nu vor fi medici dedicaţi, specializaţi în epilepsie, ci acel protocol va trebui să fie însuşit la nivelul fiecărei staţii de salvare şi SMURD", a precizat Pintea.

De asemenea, ministrul a anunţat că, prin bugetul din acest an, va putea fi implementat programul prin care vor fi implantate dispozitive pentru bolnavii de epilepsie, program care nu a putut fi realizat anul trecut din lipsă de fonduri.

"(...) Vorbeam despre acel program pe care l-am înfiinţat anul trecut în septembrie, legat de implantarea unor dispozitive pentru pacienţii cu epilepsie dar care fizic nu a putut fi realizat, pentru că avem nevoie de dotările necesare Centrului de epilepsie din cadrul Spitalului Universitar. Anul acesta avem buget pentru dotări şi pentru a organiza centrul acesta astfel încât să poată să rezolve din punct de vedere chirurgical problemele pacienţilor bolnavi cu epilepsie", a mai spus ministrul Sănătăţii.

"Sunt mai multe nevoi pe care Ministerul Sănătăţii le va rezolva în următoarea perioadă - prima este legată de introducerea medicamentelor noi, inovative, va exista posibilitatea să introducem mai multe molecule, nu doar pentru pacienţii bolnavi cu epilepsie, ci pentru mai multe patologii", a completat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.