Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SOS - Consiliul National al Romanilor din Ucraina

sos
În data de 25 august a.c. la primăria orașului Cernăuți și la Administrația Regională de Stat Cernăuți a fost înregistrat un memoriu al Consiliului Național al Românilor din Ucraina, care întrunește 20 de ONG-uri național-culturale și organe de presă ale comunității românești din Ucraina, privind necesitatea respingerii urgente a dispoziției Direcției financiare a Primăriei de a lichida unele clase cu predare în limba română din trei școli cernăuțene, ceea ce ar putea determina în viitor dispariția acestor instituții de învățământ, notează Agenția BucPress.
Consiliul Național al Românilor din Ucraina amintește o serie de argumente juridice, politice și economice în favoarea păstrării intacte a școlilor românești din capitala Bucovinei istorice.
În urma consultării cu cadrele didactice și părinții elevilor din or. Cernăuți, a fost solicitată de urgență o audiență cu părinții, în prezența membrilor Consiliului Național al Românilor din Ucraina și a jurnaliștilor români.
„Reorganizarea școlilor din orașul Cernăuți cu predare în limba română, și anume a școlilor nr.10, 13, 17… este contrar legislației în vigoare, acordurilor internaționale încheiate de statul nostru și ar reprezenta un act care ar restrânge dreptul la educație în limba maternă. Opțiunea de a reorganiza și închide o parte din clase doar în școlile unde învață etnicii români ridică mai multe probleme de natură atât politică cât și de drept”, se spune în Memoriul, pe care-l publicăm în continuare.
Scrie agentia de presa bucpress.eu

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.