Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SOV, reacție după anunțul lui Tudorel Toader despre Kovesi: 'Revocarea este o greșeală uriașă pe plan politic, economic și social'

www.romaniatv.net
Sorin Ovidiu Vântu

Sorin Ovidiu Vîntu a reacționat după ce ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat joi seară că va demara procedura de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Acesta susține într-o postare pe Facebook că „revocarea este o greșeală uriașă pe plan politic, economic și social”. Acesta precizează că Laura Codruța „nu este o ființă minunată, a făcut o grămadă de porcării, fie de capul ei, fie la ordin, dar ea împreună cu instituția ei au devenit o adevărată sperietoare pentru cei care se înfruptă din tunuri”.

„S-a dat liber la tăierea copacilor din parcurile naturale printr-o lege care a trecut deja prin Senat. Animalele care-și pierd habitatul vor fi nevoite să iasă la drumul mare în căutarea hranei. Madam Ministru de la Mediu va da ordin să fie împușcate imediat și fără somație pentru tupeul de care dau dovadă. Încă o resursă de care ai fi putut beneficia, generație, se duce dracului. Care ar fi rațiunea economică a statului român de azi? Niciuna. Care este rațiunea liderilor politici care au impus o asemenea monstruozitate? Șpaga. Șpaga de la cei care vor obține licențele de exploatare. Cine sunt cei care au avut câștiguri enorme din tăiarea pădurilor noastre? Ce implicare are Iohannis? Ăsta e blatul Iohannis-Dragnea suspectat de presă? Acesta este motivul pentru care „minunații” noștri securiști n-au scos o vorbă despre șmenul cu firma intermediară a gazului de la Marea Neagră? Generație, aici este vorba despre sume imense de bani pe care politicieni corupți până-n măduva oaselor și le bagă în buzunar și ferească Dumnezeu să-i încurce sau să-i ancheteze cineva. Îmi pare rău pentru profesorul Tudorel Toader care n-a înțeles adevărata miză a îndepărtării lui Kovesi. Îmi pare rău pentru tinerii sau mai vârstnicii jurnaliști care, crezând cu sinceritate în lupta lor împotriva nedreptăților, au netezit drumul acestor derbedei. Kovesi nu este o ființă mininată, a făcut o grămadă de porcării, fie de capul ei, fie la ordin, dar ea împreună cu instituția ei au devenit o adevărată sperietoare pentru cei care se înfruptă din tunuri de asemenea dimensiuni. Tragedia, băi generație, nu este aceea că fură, ci că pentru a putea fura, distrug. O țară se poate dezvolta exact atât de mult pe cât îi permite energia de care dispune. Prin înstrăinarea gazului de la Marea Neagră se distruge capacitatea de dezvoltare a țării. Prin tăiarea pădurilor distrugi viață, distrugi frumusețe, distrugi compasiunea și umanismul din ființa nației tale.

Termen la CCR: Când se dă decizia pe tema Comisiei de anchetă pentru SPP

Faptul că cele două televiziuni au difuzat pe post celebrele casete a fost o atitudine jurnalistică normală și corectă, chiar dacă farfuza și cocalarul de frate-su sunt două specimene nedigerabile. Asta ajută la prevenirea altor derapaje. Faptul că totul a fost direcționat către Kovesi este incorect. Asta a fost făcută din dorința de răzbunare a celor doi patroni, Ghiță și Voiculescu, fără ca vreunul dintre ei să-și dea seama ce serviciu uriaș fac lui Dragnea, Iohannis, Tăriceanu. Dacă pe Ghiță îl înțeleg, anvergura lui fiind destul de modestă, la Voiculescu am o nedumerire, cum de n-a înțeles, la anvergura lui, că este folosit ca un fraier pentru a se acoperi uriașele tunuri pe care ăștia le dau? Mă îndoiesc sincer că i-au promis și lui acțiuni la firma care va tranzacționa gazul.

Atac DEVASTATOR la adresa Guvernului din cauza legislaţiei fiscale: 'Delir continuu'

Revenind la Kovesi, o pedeapsă administrativă, alta decât revocarea, se impune fără discuție. Revocarea este o greșeală uriașă pe plan politic, economic și social. Închei, generație, prin a-ți mărturisi că m-au podidit lacrimile când domnul ministru ne-a pus să închidem ochii și să ne imaginăm prin ce suferințe trece un tip abuzat de justiție. Hohoteam atât de tare incât nu am mai putut auzi dacă a scos vreun cuvânt și despre reparațiile pe care le propune pentru abuzații aflați prin spatele gratiilor. Eu sunt sigur că totuși a vorbit și despre asta, fie chiar și pentru a nu-l suspecta, ca pe atâția alții, de o crasă ipocrizie. După ce m-am oprit din plâns l-am întrebat pe gardian dacă n-are întâmplător la el un clamant, pentru că de la cabinetul medical slabe speranțe să îl obțin. Medicii de aici, niște oameni minunați, nu te deranjează nici dacă îi rogi. Ei apar doar la final, când, plini de o compasiune profund umană, se oferă să-ți dea ultima împărtășanie.”, scrie Vîntu, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.