Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SpaceX donează 50 de terminale de satelit insulelor Tonga pentru a le ajuta să se reconecteze cu lumea, după erupția vulcanului

Operation World
Tonga

SpaceX, compania aerospaţială americană înfiinţată de Elon Musk, a donat 50 de terminale de satelit insulelor Tonga pentru a le ajuta să se reconecteze cu lumea, după erupţia vulcanului de la jumătatea lunii ianuarie, au anunţat vineri autorităţile acestui arhipelag din sudul Pacificului, relatează AFP.

"SpaceX ne-a oferit 50 de terminale cu deschidere foarte mică VSAT şi studiem modul în care le putem folosi cât mai bine", a declarat prim-ministrul tonghez, Siaosi Sovaleni, potrivit Agerpres.

Micul regat insular, cu capacitate redusă de internet, studiază de asemenea oferte pentru a spori lăţimea de bandă a internetului "un lucru pe care îl testăm chiar în aceste momente", a precizat premierul.

Membri ai personalului tehnic SpaceX şi ai guvernului din Tonga sunt pe cale să instaleze echipamentul pentru ca acesta să devină operaţional de săptămâna viitoare.

Violenta erupţie a vulcanului Hunga Tonga-Hunga Ha'apai din 15 ianuarie a provocat un tsunami puternic care a dus la ruperea unui cablu cu o lungime de 840 de kilometri, care lega Tonga de arhipelagul Fidji.

Premierul Sovaleni a declarat că se prevede ca reparaţiile la acest cablu să fie finalizate la începutul săptămânii viitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.