Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania a declarat STARE DE ALERTĂ, după ce 120 de oameni AU MURIT, din cauza coronavirusului: Alți 4.209 spanioli sunt infectați

Blacknews.ro
Spania justitie justice

Guvernul spaniol a decretat vineri stare de alertă din cauza crizei sanitare provocate de Covid-19. Numărul cazurilor de infectare în Spania a depăşit 4.209, iar cel al deceselor, 120.

Potrivit Constituţiei, starea de alertă este declarată în situaţii de catastrofă sau crize sanitare. Este a doua oară când ea se aplică în Spania - prima dată, în 2010, din cauza crizei controlorilor de trafic aerian.

Citește și: Traian Băsescu îl desființează pe Ludovic Orban: E bun de dus la teatrul de comedie

Anunţul a fost făcut de prim-ministrul Pedro Sánchez într-un mesaj video transmis de la Palatul Moncloa. „Ne aşteaptă săptămâni foarte grele. (...) Nu excludem că în următoarea săptămână să ajungem la 10.000 de cazuri”.

El a lăudat intervenţia medicilor şi a făcut apel la vârstnici şi la bolnavii cronici: „Trebuie să se protejeze la maxim”. Tinerilor el le-a spus să păstreze „distanţa socială” şi să urmeze recomandările specialiştilor.

Citește și: Anunț de ultimă oră! Din cauza epidemiei cu COVID-19, se prorogă termenul pentru plata impozitelor

„Ne aflăm abia în prima parte a unei lupte care există în toată lumea. Decretarea stării de alertă permite mobilizarea la maxim a resurselor materiale pentru combaterea virusului. Reuşita ţine de oricare dintre noi. Va fi dificil, dar vom învinge virusul”, a concluzionat şeful Executivului.

Toate unităţile de învăţământ din ţară au fost închise. Catalonia este cea mai afectată regiune a Spaniei. Patru municipii din Barcelona se află în carantină.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu îl liniștește pe Florin Cîțu: Nu l-aș fi votat nici daca era să mi se taie o mână!

Preşedintele Guvernului, Pedro Sánchez, a anunţat joi un pachet de măsuri, între care transferarea a 2,8 miliarde de euro comunităţilor autonome şi suspendarea zborurilor dinspre Italia.

Regii Felipe VI şi Letizia au fost testaţi, după ce în urmă cu câteva zile s-au aflat în Franţa, iar rezultatul a fost negativ. Urmând recomandările specialiştilor, regina - care s-a întâlnit recent cu ministrul Irene Montero, diagnosticată cu Covid-19 -, va renunţa la activităţi pentru o perioadă.

Citește și: Mitropolitul Banatului a intervenit de urgență: Am organizat acolo să funcționeze cantina pentru a putea prepara hrană caldă pentru persoanele care sunt izolate!

Primarul oraşului Madrid a anunţat vineri că suspendă licenţele teraselor din Capitală. José Luis Martínez-Almeida a decretat închiderea barurilor şi restaurantelor pentru următoarea perioadă. Aceeaşi măsură va fi pusă în aplicare şi în Valencia, începând de sâmbătă, timp de 15 zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.