Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania decide ca toți copiii de peste 6 ani să poarte OBLIGATORIU mască în școală

cdnuploads.aa.com.tr
spania covid coronavirus

Copiii vor trebui să poarte permanent masca în şcolile din Spania începând de la vârsta de şase ani, a anunţat joi guvernul de la Madrid, care doreşte să redeschidă şcolile în pofida înmulţirii cazurilor de COVID-19, relatează AFP.

''Folosirea măştii va fi obligatorie ca regulă generală începând cu vârsta de şase ani, indiferent de păstrarea distanţei'', a declarat ministrul spaniol al educaţiei Isabel Celaa după o reuniune destinată stabilirii unui cadru omogen pe ansamblul ţării pentru începerea anului şcolar.

Citește și: Epidemiologii trag semnalul de alarmă: Ne vom confrunta cu un număr crescut de infecții

În ultimele zile au apărut tot mai multe critici faţă de lipsa coordonării între cele 17 regiuni ale Spaniei, care au anunţat una după alta propriile măsuri, regiunea Cantabria stârnind o polemică după ce a anunţat că masca va trebui purtată de la vârsta de trei ani.

Deşi elevii vor trebui să păstreze între ei o distanţă de 1,5 metri, cei mici vor putea să se joace între ei fără a respecta această distanţă, dar numai cu colegii lor de clasă, pentru a putea fi efectuate mai uşor anchetele epidemiologice în caz de infectare.

Citește și: Acuzații la adresa PNL! Angajați amenințați cu concedierea dacă nu fac campanie pentru liberali

Elevii vor trebui de asemenea să se spele pe mâini de cel puţin cinci ori pe zi, dimineaţa le va fi luată temperatura şi clasele vor fi aerisite frecvent.

Redeschiderea şcolilor, închise în Spania la jumătatea lunii martie, este intens dezbătută în această ţară unde epidemia de COVID-19 a început din nou să progreseze galopant. Profesori şi părinţi ai elevilor sunt îngrijoraţi, unii dintre aceştia din urmă refuzând să-şi trimită copiii la şcoală.

Citește și: Ludovic Orban reacționează după ce cazurile COVID-19 au crescut: M-a surprins

După instituirea unei izolări severe în martie, în luna iunie numărul zilnic al noilor cazuri scăzuse sub 100, dar în iulie s-a reluat creşterea acestora, în special din cauza turismului, petrecerilor şi localurilor de noapte frecventate mai ales de tineri.

În ultimele 14 zile Spania a înregistrat 190 de noi cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori, cea mai înaltă rată de contagiune în rândul statelor UE, numărul internărilor şi al deceselor începând de asemenea să crească, după ce peste 29.000 de oameni au murit în această ţară în urma infectării cu noul coronavirus de la începutul epidemiei.

Citește și: Epidemiologii trag semnalul de alarmă: Ne vom confrunta cu un număr crescut de infecții

În acest context, autorităţile au început să impună din nou restricţii. Primăria capitalei Madrid a anunţat joi închiderea parcurilor pe timp de noapte şi a piscinelor, în timp ce arhipelagul Balearelor a decis miercuri interzicerea accesului pe plaje noaptea, iar în regiunea sud-estică Murcia vor fi interzise întâlnirile cu mai mult de şase persoane care nu fac parte din acelaşi cămin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.