Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania e la un pas de HAOS: Anunțul PERICULOS care tulbură apele

ert.gr
alegeri spania

Socialiştii spanioli au confirmat luni că vor vota împotriva rămânerii la putere a conservatorului Mariano Rajoy, crescând riscul ca spaniolii să fie nevoiţi să se întoarcă la urne pentru a treia oară în decurs de un an, relatează AFP.

'Alegătorii noştri au votat pentru plecarea lui Rajoy', a declarat secretarul general al Partidului Socialist, Pedro Sanchez, după o reuniune de o jumătate de oră cu premierul în exerciţiu, întrevedere pe care el a descris-o ca fiind 'cu totul de prisos'.

Citește și: O vedetă de la Antena 1 spune că a fost VIOLATĂ: ‘M-a tras de păr până în toaleta restaurantului, apoi m-a împins, m-a violat’

Cu o zi înainte, Partidul Popular (PP) al lui Mariano Rajoy a ajuns la un acord cu formaţiunea liberală Ciudadanos, asigurându-şi astfel, cu ajutorul şi a unei deputate a unui partid naţionalist din insulele Canare, sprijinul a 170 de deputaţi din totalul de 350.

El se va prezenta pentru prima dată marţi în faţa parlamentului pentru a obţine un vot de încredere din partea deputaţilor, însă nu va reuşi să obţină majoritate absolută de 176 de voturi.

Citește și: Făcea topless și a trebuit să se mute pentru că vecinii s-au plâns poliției: Cum arată femeia / FOTO

La cea de-a doua rundă de vot în legislativ, prevăzută pentru vineri, Mariano Rajoy nu va avea nevoie decât de o majoritate simplă, însă nici socialiştii, nici celelalte forţe politice nu sunt dispuse să se abţină de la vot pentru a fi învestit.

Prin urmare, calculele indică o probabilitate substanţială ca nici de această dată să nu se reuşească numirea unui cabinet, fapt ce ar deschide calea unor noi alegeri anticipate care, conform legii, ar urma să se desfăşoare pe 25 decembrie, informează agerpres.ro.

Citește și: S-a descoperit jurnalul secret al lui Heinrich Himmler: Ce GROZĂVII conține / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.