Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania nu mai stă la mâna UE - Speră ca propriul vaccin anti-COVID-19 să fie finalizat în 2021

Lurgan Mail
spania inchidere coronavirus

Spania speră ca propriul ei vaccin împotriva noului coronavirus să fie finalizat în 2021, a anunţat vineri şeful guvernului spaniol, Pedro Sanchez, care a descris acest ser, dezvoltat de compania farmaceutică Hipra, drept un proiect dătător de "speranţă" pentru a depăşi pandemia de COVID-19, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Pedro Sanchez a vizitat vineri fabrica companiei farmaceutice Hipra din localitatea Amer, din provincia catalană Girona, şi a subliniat importanţa vaccinării, pe care o consideră "marea speranţă" pentru a ieşi din criza sanitară provocată de COVID-19.

"Spania, între aprilie şi septembrie, va ajunge la 87 de milioane de doze administrate şi, prin urmare, putem garanta anul acesta vaccinarea tuturor compatrioţilor noştri", a spus Pedro Sanchez, al cărui obiectiv este ca 70% din populaţia spaniolă să fie vaccinată până la sfârşitul verii.

Acest obiectiv este menţinut de guvern, în pofida contratimpilor apăruţi în campania de vaccinare ca urmare a întârzierii livrărilor de vaccinuri dezvoltate de Janssen şi AstraZeneca şi a potenţialului risc al acestor seruri de a provoca tromboze la un procent foarte mic de persoane vaccinate.

Pe lângă aceste două vaccinuri, Spania foloseşte şi dozele furnizate de Pfizer şi Moderna, iar până în prezent aproape 12 milioane de rezidenţi spanioli au primit cel puţin prima doză a unor vaccinuri anti-COVID-19, în timp ce alte 3.253.537 de persoane (6,9 % din populaţie) au primit şi dozele de rapel.

Proiectul companiei Hipra este unul dintre cele mai dezvoltate din Spania. Compania doreşte să demareze testele clinice în iunie şi să producă 400 de milioane de doze în 2022.

În Spania există mai multe centre de cercetare, care dezvoltă proiecte pentru crearea unui vaccin împotriva COVID-19, cel de la Hipra fiind cel mai promiţător.

De la declanşarea pandemiei, Spania a înregistrat 3.396.685 de infectări cu noul coronavirus şi 76.882 de decese asociate maladiei COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.