Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania şi-a rechemat ambasadoarea din Nicaragua, după ce guvernul acestei ţări a acuzat Madridul de interferenţă în politica sa internă

bierensgroup.com
Spania steag

Spania şi-a rechemat miercuri ambasadoarea din Nicaragua, María del Mar Fernández-Palacios, după ce guvernul acestei ţări a acuzat Madridul de interferenţă în politica sa internă, a anunţat Ministerul spaniol de Externe, transmite Reuters.

Decizia vine la o zi după ce Nicaragua şi-a rechemat ambasadorii din Mexic, Argentina, Columbia şi Costa Rica, în răspuns la gestul similar al acestora, ce a urmat arestării în ultimele luni de către forţele de securitate din ţara latino-americană a zeci de oameni de afaceri şi politici opuşi preşedintelui Daniel Ortega, inclusiv a şapte candidaţi ai opoziţiei la alegerile prezidenţiale. Autorităţile din Nicaragua au reprimat totodată violent o serie de proteste antiguvernamentale.

Spania, alături de alte ţări europene şi de SUA, a lansat apeluri repetate către preşedintele Ortega să pună capăt violenţelor şi să respecte drepturile omului, scrie Agerpres.ro.

Într-o declaraţie virulentă publicată marţi, MAE nicaraguan a acuzat Spania de intervenţie în treburile sale interne, adăugând că statul iberic este la rândul său departe de a fi o democraţie perfectă. Declaraţia califică recurgerea la forţele paramilitare în campania împotriva grupării separatiste basce ETA din anii 1980 drept "terorism de stat" şi sugerează că guvernul spaniol s-a făcut responsabil de executarea extrajudiciară a unor deţinuţi.

"Provocăm şi sfidăm Regatul Spaniei să-şi asume deplina şi reala responsabilitate pentru istoria sa colonială şi neocolonială feroce şi brutală", se arată în declaraţie.

Madridul a respins categoric conţinutul acesteia, insistând ca guvernul de la Managua să-şi respecte angajamentele privind drepturile internaţionale ale omului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.