Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania trece la următorul nivel. Gratis cu trenul pentru a compensa creșterea prețurilor la combustibili

Radu Pop
Renfe
Renfe tren spania

După ce a redus la jumătate prețurile transportului public de stat, Spania a anunțat că unele călătorii cu trenul vor fi gratuite. Deciziile au fost luate din cauza creșterii prețului la combustibili și inflației.

Măsura va intra în vigoare începând cu luna septembrie și va fi valabilă în rețeaua publică de trenuri Renfe.

Premierul spaniol, Pedro Sanchez, a anunțat că biletele cu mai multe călătorii pentru trenurile locale și cele pe distanță medie vor fi gratuite de la 1 septembrie până la sfârșitul anului. Nu sunt însă incluse biletele cu o singură călătorie sau călătoriile pe distanțe lungi, potrivit postului public TVE. Biletele cu mai multe călătorii includ minimum 10 călătorii dus-întors.

„Această măsură încurajează utilizarea acestui tip de transport public colectiv pentru a garanta naveta zilnică cu un mijloc de transport sigur, fiabil, confortabil, economic și durabil, pe fondul circumstanțelor extraordinare ale creșterii constante a prețurilor la energie și combustibil”, a declarat Ministerul spaniol al Transporturilor într-un comunicat.

Măsura a fost anunțată la scurt timp după ce guvernul spaniol s-a angajat să reducă cu 50% biletele pentru transportul public.

Spania nu este singura țară europeană care a luat măsuri pentru a reduce costurile transportului public.

Luna trecută, Germania a lansat un abonament pentru transportul public local și regional cu doar 9 euro pe lună. Abonamentul a fost lansat în iunie și poate fi folosit în toată țara, în mijloacele de transport local și regional - trenuri, autobuze și tramvaie. Schema de transport va fi valabilă până la sfârșitul lunii august.

La sfârșitul anului 2021, Austria a introdus un „bilet pentru climă” cu preț redus, valabil pentru toate mijloacele de transport public din țară, pentru a încuraja oamenii să-și lase mașinile acasă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.