Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spaniolul care a umilit România, Joaquin Caparros, a devenit idol naţional în Armenia

Joaquin Caparros

Selecţionerul Joaquin Caparros este "un idol naţional în Armenia", scrie EFE după ce reprezentativa de fotbal a acestei ţări a câştigat primele trei meciuri din preliminariile Cupei Mondiale 2022, ultimul dintre succese fiind împotriva României, 3-2 miercuri la Erevan.

Tehnicianul spaniol a reuşit să-i facă pe armeni să uite, fie şi pentru câteva clipe, dureroasa înfrângere din războiul de anul trecut din Nagorno-Karabah, scrie agerpres.ro.

"Caparros a înţeles spiritul poporului armean", a declarat, pentru EFE, Ghevorg Gazarian, ziarist al televiziunii publice armene.

În ultimele luni, fotbalul a fost singurul care le-a adus bucurii poporului armean. Anul trecut, selecţionata din Caucaz a promovat în divizia B a Ligii Naţiunilor, iar acum este lider în Grupa F a preliminariilor CM 2022, devansând Germania.

Victoria cu România, după ce Armenia a fost condusă cu 2-1, este pe prima pagină a presei de joi, dar toate privirile sunt îndreptate asupra lui Caparros. Acesta i-a cucerit pe armeni cu caracterul său războinic şi cu pasiunea sa fără limite, lucruri foarte pe gustul Caucazului.

Numit selecţioner în martie anul trecut, Caparros a sărbătorit victoria de miercuri cu fanii locali ca un armean, iar imaginile au devenit virale pe reţelele de socializare.

Armenia nu a fost niciodată la un turneu final de când a devenit independentă, iar perspectiva de a juca la Cupa Mondială a provocat extazul în ţară.

"Până în septembrie, când se vor relua meciurile din preliminarii, suntem pe primul loc. Este ceva foarte pozitiv pentru toată Armenia. Este ceva fantastic!", a comentat, pentru EFE, Aleksandr Karapetian, atacant al naţionalei Armeniei.

Karapetian, un jucător experimentat, care are 33 de ani, a subliniat că "în fotbal totul este posibil".

"Nimeni nu se aştepta ca Macedonia de Nord să învingă Germania pe terenul ei (2-1). Cred că avem opţiuni. Vom da totul. Putem să încheiem pe locul 2, să jucăm barajul şi să mergem la Mondial. Este şansa noastră. Toţi în Armenia visează asta", a explicat el.

"Caparros este un motivator extraordinar şi are încredere în tineri. Îi cunoaşte pe fotbaliştii care joacă în campionatul armean şi ştie de ce sunt în stare. aşa lucrează doar cei mai buni antrenori", a subliniat Gazarian.

Armenii apreciază faptul că Joaquin Caparros înţelege că se află într-o ţară în criză după ce a pierdut războiul împotriva Azerbaidjanului.

"A ridicat moralul întregii Armenii. În Armenia ne doare sufletul pentru soldaţii care sunt şi acum prizonieri. Trăim o mare instabilitate politică, în iunie vor fi alegeri parlamentare anticipate. În această situaţie, succesele fotbalistice au o valoare uriaşă", a adăugat el.

Karapetian a spus: "Tot Erevanul continuă să sărbătorească. Suporterii ne primesc, ne mulţumesc şi deschid sticle de şampanie."

Jucătorul nu este zgârcit cu elogiile pentru spaniolul de 65 de ani, care a pregătit în cariera lui echipe ca Sevilla FC, Athletic Bilbao, Deportivo La Coruna sau Mallorca.

"Caparros este un antrenor formidabil care nu se teme să rişte şi să parieze pe fotbalişti noi. Cu acest clasament, în mare măsură graţie antrenorului, ne simţim un

un colectiv unit, cu un mare spirit de luptă şi capabil de orice", a spus Karapetian.

Potrivit lui, "toate deciziile luate de Caparros în timpul meciului (cu România) au fost justificate".

În primele meciuri din preliminarii, Armenia nu a putut conta pe cel mai bun jucător al său, Henrih Mhitarian (AS Roma), care este accidentat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.