Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SPD spune că rezultatul votului membrilor săi cu privire la acordul cu conservatorii va fi făcut public pe 4 martie

rfi.fr
germania CDU vs SPD

Partidul Social Democrat german (SPD) va anunţa la 4 martie rezultatul votului pe care îl vor da membrii săi cu privire la acordul de 'mare coaliţie' convenit miercuri de conducerea formaţiunii cu blocul conservator CDU/CSU al cancelarului Angela Merkel, au declarat surse din cadrul partidului, citate de Reuters şi dpa. Cei aproape 464.000 de membri înregistraţi ai SPD vor fi chemaţi să-şi exprime votul între 20 februarie şi 2 martie, conform Agerpres.

Curtea Constituţională a Germaniei a respins miercuri cinci petiţii care vizau blocarea acestui proces de votare. Liderul partidului, Martin Schulz, le-a promis social-democraţilor că vor avea drept de veto asupra oricărei înţelegeri de coaliţie, pentru a-şi asigura acordul lor pentru intrarea în negocierile cu conservatorii.

Tot miercuri, Martin Schulz a anunţat că va preda preşedinţia partidului după încheierea procesului de consultare a membrilor SPD, la 2 martie. Succesoarea sa va fi Andrea Nahles, lidera grupului parlamentar social-democrat din Bundestag.

Rezultatul votului este greu previzibil în condiţiile în care grupări mari din SPD se opun refacerii 'marii coaliţii' cu conservatorii, preferând intrarea în opoziţie după ce rezultatul umilitor de la alegerile federale din septembrie, cele mai slabe de după 1949, au împins formaţiunea, cu o istorie de 154 de ani, într-o criză de identitate. Dacă membrii SPD îşi vor da însă acordul pentru coaliţie, un vot parlamentar pentru învestirea unui al patrulea guvern Merkel ar putea avea loc câteva zile mai târziu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.