Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Specialist: Câteva greșeli grave în alimentație care ne costă foarte scump

greseli alimente digestie

Unul din cele mai impresionante lucruri din cariera mea este cum acest flagel numit cancer ucide milioane de oameni de pe planetă și care este tratat cu foarte mare indiferență. Mai puțin de companiile faramaceutice care profită de pe urma acestui lucru.

Specialiștii afirmă că o treime din cancere sunt cazuri evitabile. În România sunt aproximativ 480 de mii de bolnavi de cancer. Multe dintre aceste cazuri ar putea fi evitate dacă s-ar fi alimentat corect.

Pavel ChirilaOmul la început se hrănea sănătos pentru că nu avea altceva. O dată cu evoluția însă omenirea a făcut câteva greșeli care o să ne coste foarte scump acum.

Prima greșeală: Apariția zahărului alb: În 1830 a apărut zahărul alb. Un dizaharid care făcea abatere de la alimentația normală a omului. Omul mânca poliglucide. Mierea conține 3,4 la sută zaharoză adică mai puțin decât zahărul. Astfel că
zahărul alb are un impact metabolic imens asupra organismului.

A doua greșeală: Făina albă – Un francez a descoperit făina albă folosind-o în locul făinii integrale. Mineralele, fibrele sunt în procent foarte mic în făina albă.

A treia greșeală: Descoperirea îngrășămintelor chimice – plantele creșteau mai repede, la fel și producția, dar este o gândire greșită deoarece ea punea accent pe cantitate nu pe calitate.

În 40-50 de ani de folosire a îngrășămintelor chimice imunitatea plantelor a scăzut vertiginos, iar acestea nu mai erau în stare să se apere de atacurile insectelor. Asta a dus la comiterea celei de-a patra greșeli: Folosirea insecticidelor.

A cincea greșeală – introducerea aditivilor alimentari și a >>>>> CITIŢI MAI DEPARTE

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.