Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spionajul online al SUA i-a unit pe democrați şi republicani

www.pinterest.com
contre online

Liderii democrat şi republican din Camera Reprezentanţilor a Congresului american au ajuns marţi la un acord privind prelungirea legii FISA, controversatul program prin care agenţiile de spionaj ale SUA pot monitoriza comunicaţiile pe internet cu străinătatea şi culege informaţii despre cetăţeni neamericani, transmite Reuters, scrie Agerpres.

Preşedinta Camerei, democrata Nancy Pelosi, şi liderul republicanilor, Kevin McCarthy, precum şi şefii Comisiei de informaţii şi ai celei juridice, au convenit să fie reautorizate trei prevederi, ce urmează să expire duminică, ale Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA), au afirmat consilieri parlamentari.

Deşi acordul este un pas major spre reînnoirea programului, soarta acestuia nu este clară deocamdată pentru că Senatul, controlat de republicani, nu a fost implicat în acest proces.

Reglementările privind supravegherea internă au devenit un subiect contencios între democraţi şi republicani după ce preşedintele Donald Trump, căruia îi revine promulgarea oricărei legi, a făcut presiuni pentru modificarea lor în urma anchetei privind ingerinţa Rusiei în alegerile din Statele Unite.

Unii republicani au fost deosebit de sceptici în privinţa programului din cauza unui mandat emis de FBI în baza FISA pe numele lui Carter Page, un fost consilier de campanie al lui Trump.

Susţinători ai dreptului la viaţă privată, printre care democraţi liberali şi republicani de orientare libertariană, sunt critici vehemenţi ai programului de supraveghere. De partea cealaltă, alţi membri ai Congresului spun că FISA este un instrument important pentru a se asigura securitatea americanilor.

Jerrold Nadler, preşedintele Comisiei judiciare a Camerei, a declarat într-o audiere a Comisiei de reglementări, că acordul va contribui la frânarea abuzurilor FISA, care a instituit un tribunal special pentru cazurile de supraveghere. 'Acest proiect este un pachet important de reforme', a subliniat Nadler.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.