Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spirulina și efectele sale uimitoare

spirulina

Spirulina este o algă în formă de spirală bogată în substanţe nutritive, descoperită în lacurile naturale alcaline din America de Sud şi Africa. Timp de secole acastă plantă a reprezentat o parte importantă a regimului alimentar al multor comunităţi. Din 1970, spirulină a fost din ce în ce mai mult studiată şi cunoscută, fiind utilizată pe scară largă că supliment alimentar, scrie realitatea.net.

Spirulina are un conţinut ridicat de proteine vegetale (50-63%) - de trei sau patru ori mai mare decât cel întâlnit în carnea de peşte sau cea de vită - şi multiple vitamine (depăşeşte cu 3-4 ori cantaitatea de vitamina B12 întâlnită în ficatul de animale) care lipsesc în mod normal în cazul unei diete vegetariene.

Spirulina conţine minerale (fier, potasiu, sodiu, magneziu, fosfor, calciu, etc.), are un nivel important de betacaroten ce are rolul de a proteja celulele (de 5 ori mai mare decât morcovii şi de 40 de ori decât spanacul), un volum crescut de acid gama-linoleic (care reduce colesterolul şi previne apariţia bolilor de inima) şi ficocianină (substanţă găsită în spirulină care inhibă formarea cancerului de colon) etc.

Printre cele mai importante şi benefice efecte ale spirulinei pentru sănătate (în cazul consumului regulat al acestei plante) se regăseşte, fără îndoială şi pierderea în greutate. Scăderea numărului de kilograme se va face natural, iar corpului îi vor fi furnizate toate vitaminele importante, aminoacizi şi substanţe nutritive pentru organism, precum şi proteinele necesare, conform sfatulmedicului.ro.

Spirulină nu conţine zahăr şi carbohidraţi. Această acţionează că un inhibitor puternic al apetitului şi reduce considerabil greutatea corporală, în timp. Desigur, consumul de spirulină trebuie însoţit de o dietă sănătoasă, naturală, în care se poate consumă ceai verde şi alte produse alimentare ce pot contribui la o scădere sănătoasă şi treptată în greutate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.