Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Clinic de Urgență 'Bagdasar-Arseni' din Capitală va avea o nouă Unitate de Primiri Urgențe, care va fi construită în curtea unității medicale

www.adevarul.ro
Spitalul Bagdasar Arseni

Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” din Capitală va avea, din vară, o nouă Unitate de Primiri Urgențe, care va fi construită în curtea unității medicale. Investiția, în valoare de 3, 5 milioane de euro, aparține bugetul local, respectiv Primăriei sectorului 4, anunță MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat transmis de Primăria Sectorului 4, noua Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” va avea o suprafață de 1.236 mp, un regim de înălțime S+P+2E și va fi conectată, printr-o pasarelă suspendată, de corpul C al spitalului, la nivelul etajului 2.

Citește și: Raed Arafat avertizează: Mănușile nu fac decât să-ți dea o falsă senzatie de siguranță

Practic, va fi un subsol parțial (cu suprafață de 178 mp), cu spațiu radiologie/spații tehnice, un parter (cu suprafață de 1.025 mp) cu spații medicale cu funcțiuni de UPU, iar la etajele 1 și 2 (cu suprafață de câte 57 mp fiecare) cu circulații verticale. Pasarela (suprafață 211 mp) va asigura legătura dintre corpul nou al UPU și Corpul C al spitalului, precum și alte funcțiuni de spațiu administrativ și cabinete de consultații.

Unitatea va cuprinde o nouă sală de așteptare, un spațiu dedicat pentru registratură și triaj, dincolo de care accesul va fi permis doar personalului medical și pacienților internați însoțiți.

Totodată, secția urgențelor majore va fi extinsă, cea a urgențelor minore va fi precis delimitată, iar în imediata vecinătate a triajului se va amenaja o zonă de decontaminare.

Citește și: E oficial! Guvernul permite reducerea impozitului

Noua structură va permite desfășurarea activității în cele mai bune condiții a unei echipe medicale de peste 170 de cadre medicale, care în prezent, profesează în condiții dificile.

Valoarea investiției este de 3, 5 milioane de euro, suma provenind de la bugetul local.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.