Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Clinic SANADOR asigură tratament în urgență pentru accidentul vascular cerebral

acv urgenta sandor

Accidentul vascular cerebral ischemic acut este una dintre cele mai grave afecțiuni și, în absența tratamentului în urgență, poate avea consecințe neurologice severe, inclusiv risc vital. Accidentul vascular cerebral reprezintă o urgență medicală absolută.

Spitalul Clinic SANADOR este singurul spital privat din București care acordă tratament de urgență prin tromboliză intravenoasă pacienților care au suferit un accident vascular cerebral (AVC) ischemic acut.

Tromboliza intravenoasă este metoda de tratament cea mai eficientă pentru tratarea accidentului vascular ischemic acut, dar poate fi aplicată doar în primele 4 ore și jumătate de la debutul simptomelor, în absența contraindicațiilor. Prin tromboliză se poate obține un rezultat terapeutic mai bun, cu ameliorarea paraliziei și a tulburărilor de vorbire, cu posibilitatea de recuperare integrală a țesutului cerebral afectat de blocarea circulației sanguine. Tromboliza constă în injectarea unei substanțe ce poate ajuta la dizolvarea cheagului de sânge format și la restabilirea circulației sangvine, astfel încât țesutul cerebral ischemiat să nu se mai necrozeze. Tratamentul se administrează în perfuzie în decurs de o oră, după efectuarea unui examen imagistic în urgență (cel mai frecvent CT).

Accidentul vascular cerebral este a doua cauză de deces în patologia cardiovasculară la noi în țară, după infarctul miocardic. România se află pe un nedorit loc secund în Europa în ceea ce privește cazurile de deces și de infirmitate (de exemplu handicap motor, demență) post-AVC. Accidentul vascular cerebral ischemic reprezintă aproximativ 80–85% din totalitatea accidentelor vasculare cerebrale. De regulă, apare la pacienții cu ateroscleroză (depuneri de lipide pe pereții vaselor de sânge), fumători, cu afecțiuni cardiovasculare (precum hipertensiune arterială și fibrilație atrială) sau cu diabet zaharat.

Simptomele unui AVC ischemic se pot instala brusc, în câteva secunde, sau se pot agrava treptat, în funcție de dimensiunea și localizarea cheagului de sânge. Acestea pot fi: pareze și paralizii, dificultăți de vorbire și înțelegere, tulburări de mers, pierderea echilibrului și a coordonării, amorțeli, tulburări de sensibilitate la nivelul feței și membrelor, tulburări de vedere.

Tratamentul prin tromboliză intravenoasă are o serie de contraindicații, precum patologia cerebrală preexistentă (istoricul de hemoragie cerebrală, intervenție neurochirurgicală în ultimele 3 luni, tumoră cerebrală), unele boli cardiovasculare (disecție de aortă, endocardită infecțioasă), unele afecțiuni gastrointestinale (hemoragie gastrointestinală recentă, varice esofagiene, pancreatită acută, cancer gastrointestinal neoperat), coagulopatiile.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții pot beneficia de servicii medicale atât în ambulatoriu, cât și în regim de spitalizare continuă. Departamentul de Neurologie din Spitalul Clinic SANADOR este singurul departament de profil cu posibilitate de spitalizare continuă din sectorul medical privat din București. De asemenea, SANADOR asigură asistență medicală permanentă prin linii de gardă formate din medici primari și specialiști competenți și cu experiență.

Departamentul de Neurologie este dotat cu aparatură de nivel ultraperformant, cu posibilitatea de efectuare a unei game variate de investigații paraclinice și de imagistică: analize de laborator, ecografie Doppler, electromiografie (EMG), electroencefalogramă (EEG), RMN, CT, posturografie computerizată dinamică cu multitest Equilibre.

Cei mai mulți pacienți care ajung într-un serviciu medical de urgență în primele 3 ore de la producerea accidentului vascular cerebral au șanse de recuperare completă. De aceea, este foarte important ca oamenii să știe să recunoască simptomele unui AVC ischemic, pentru ca șansele terapeutice ale pacientului să fie cât mai mari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.